Събраха 30 ефирни честоти в едно ЕООД – чака ни нова мега сделка?

„Алфа радио“ и MSAT – новите бонбонки на тезгяха? Лаконично съобщение от СЕМ предразполага към разсъждения по тази тема!

На 23 февруари членовете на СЕМ за пореден ден имаха нелеката задача да „регулират“ ефира над България. И ето какво са решили:

Прехвърля от „Алфа Радио” ООД на „М.Сат ТВ” ЕООД индивидуални лицензии за радиодейност за градовете: Айтос, Велинград, Самоков, Ловеч, Ямбол, Ахтопол, Габрово, Монтана, Добрич, Шумен, Сливен, Варна и София.

… Или с други думи, в момента всичките честоти на „Алфа радио“ и MSAT са от ясно по-ясно на един собственик и така да се каже „на едно място“ или може би по-точно – „в един пакет“.

А колко е голям „пакетът“ на MSAT? Достатъчно, за да е поредната медийна новина от национален мащаб!

MSAT разполага с 15 ефирни ТВ честоти и някои вече очакваха да започне масово разпространение на програмата из страната, подобно на ТВ7. Но все още – „ни вест, ни кост“.

Честотите на „Алфа радио„, както можете да преброите, са „фатално 13“.

„Алфа радио“ е медия на 14 години – преминала през какви ли не метаморфози, а в момента изживяваща се като хитова станция за модерна музика, но събираща „под един покрив“ достатъчно различни програми, че да не знаеш кое кога и как се случва.

За „чии“ й е, точно сега, 14 години по-късно, официално да бъде „прелъстена“ от MSAT?

MSAT, от своя страна, е една „средностатистическа“ телевизия, която от няколко готини няма хитово предаване – може би последното такова беше „Тутурутка“.

И така, прилича ли ви този ход на поставянето на бонбонките в една опаковка, която елегантно да бъде лансирана на медийния тезгях? Предстои да видим!