Събуждат призраци на миналото в премиера по HISTORY

History SD & HD – програмни акценти януари 2014 г.

Нов ексклузивен сезон – ВЕЧЕР НА СПЕЦОВЕТЕ В ЗАЛОЖНАТА КЪЩА
Понеделник, от 6 януари, 22,00 ч.

През този януари всяка понеделнишка вечер ще е посветена на Спецовете в заложната къща – предстои да покажем по HISTORY два съвсем нови сезона на “Спецове в заложната къща” и “Каджунска заложна къща”. Вечерта стартира с два ексклузивни епизода от оригиналния екип на “Спецове в заложната къща” в Лас Вегас, докато проследяваме ежедневието им, в което се опитват да изкарат бързи пари от вещи в Града на греха. След това ще насочим вниманието си на Юг, към спецовете от Каджунската заложна къща, известни с това, че купуват предмети, до които колегите им от Лас Вегас дори не биха припарили. Не пропускайте екшъна всеки понеделник!

Нова и ексклузивна поредица – ПРИЗРАЦИ НА МИНАЛОТО
Четвъртък, от 16 януари, 23,00 ч.

“Призраци на миналото” представя преминали изпитанието на времето истории от миналото със съвременни аспекти. В отделните епизоди посещаваме различни зловещи места – както съществуват днес, след което се отправяме на пътуване назад в годините, за да разкрием истината за случили се някога там събития. Според повечето рейтинги истории, свързани със свръхестествени локации, неизменно вълнуват хората – независимо дали е предаването “Загадки” отпреди десет години или по-скорошни поредици като “Портите на Ада”. Иновативни продуцентски способи придават на сериала атмосфера като на съвременните филми на ужасите от типа на “Проклятието Блеър” или “Паранормална дейност”. Използвани са кадри от камери за видеонаблюдение, случайни записи, както и инфрачервени ръчни камери. В отделните епизоди посещаваме някои от най-мистериозните исторически места като “Алкатрас”, бойното поле при Гетисбърг, затвора на Зап. Вирджиния – открит през 1876 г. и смятан за най-обитаван от духове, и др.

Нов ексклузивен сезон – ИЗВЪНЗЕМНИ ОТ ДРЕВНОСТТА
4ти сезон. Четвъртък, от 16 януари, 22,00 ч.

„Извънземни от древността” изследва най-правдоподобните доказателства за посещения на извънземни на Земята през последните 75 млн. години – от ерата на динозаврите до Древен Египет и небето над Западната пустиня в съвременните САЩ. Това са древни пещерни рисунки на странни създания, подобно на асфалт вещество в египетска пирамида, направено от останките на неидентифицирани същества, както и непрестанни случаи на забелязани от мнозина НЛО в Съединените щати. Поредицата изследва нови аспекти на чуждопланетарната намеса, в това число появи и явления от древни времена до днес. Продължаваме с проучването на вероятната връзка между цялото множество отнасящи се до НЛО феномени и информацията, съдържаща се в древни текстове и разшифрована в древни артефакти.

Нова и ексклузивна поредица – НЕПОЗНАТИЯТ ХОЛОКОСТ
Неделя, 26 януари, от 22,00 ч.

“Непознатият холокост” хвърля нова светлина върху непознат аспект от историята на холокоста в Източна Европа. Въз основа на записи, открити от филмовия историк д-р Джеръми Хикс в Руския държавен филмов архив, двучасовият документален филм представя досега непознати свидетелства за масовите убийства на съветски и полски евреи още преди появата на концентрационните лагери в Европа. За първи път това предаване ще излъчи единствените налични кадри от масовото убийство през 1941 г. при Баби Яр, Киев, където нацистите разстрелват 33 000 евреи за два дена. С помощта на този запис, както и на наскоро открити кадри за нацисткия геноцид в Кърч, “Непознатият холокост” изследва как зверствата на Изток са били нещо като пробни действия, предхождащи убийствата в индустриален мащаб в Аушвиц и другите лагери, превърнали се в символ на нацисткия геноцид.