Садово в сърцето на Тракия – предаване от Радио Фокус

От понеделник Радио “Фокус” – Пловдив започва предаването „Садово в сърцето на Тракия”.

Едночасовото предаване ще бъде във времето от 16.00 до 17.00 часа всеки понеделник. Слушателите ще научават първи за инициативите на община Садово, за проектите и културните събития в общината.

В рубриките ”Моята община”, „Садово – люлка на земеделската наука”, „Садово в миналото”, „Културен календар” и „Известни личности, свързани със Садово” ще научавате любопитни подробности от региона. Ще разберете кой известен българин е дал днешното име на Садово. Ще се запознаваме с ритуали и традиции в селата на територията на общината.

В Садово се намира първата Земеделска опитна станция в страната, днес Институт по растителни генетични ресурси „К. Малков“, който е един от водещите научни центрове в областта на селското стопанство. Ще бъдат представяни интересни сортове и разработки на научните работници в института, печелили награди на панаири и изложения. В института се намира Националната генбанка на България, съхраняваща над 60 хиляди образеца от растителни видове с български и чуждестранен произход, която засега е най-голямата генбанка на Балканския полуостров.

На тeриторията на град Садово се намира Цeнтър за обществена подкрепа, за оказване на помощ на деца в риск и на техните семейства. Ще има разкази и за неговата дейност. Ще тече информация и за постиженията на спортните клубове и условията за тяхната дейност в общината.

Водещ на предаването е Цветана Тончева.

 
По темата: