Safura е събрала егати и екипа – как да не спечели „Евровизия“!

Safura и Drip Drop на Eurovision 2010 – култови имена стоят зад парчето на девойката – от композиция, през миксиране до клипиране!

Safura ще изпълни Drip Drop на сцената на „Евровизия” в Осло – смайващ хит, който завладява със сила и емоция! Sony Music и Вирджиния Рекърдс представляват младата звезда от Азербайджан за България.

Safura записва Drip Drop в студиото на легендарния автор на песни и продуцент Anders Bagge в Стокхолм, едно от най-добрите звукозаписни студиа в целия свят. Anders Bagge създава музиката за песента в съдействие със Stefan Örn!

Drip Drop е смесено от световно известния музикален продуцент Niklas Flyckt, който получи Grammy за работата си с Бритни Спиърс и грандиозното парче Toxic, без да споменаваме хилядите други световни хитове, които е продуцирал за артисти като Madonna, Celine Dion, Backstreet Boys и още много. Всъщност Drip Drop е смесено на абсолютно същия пулт, на който и парчето на Britney Spears Toxic в студиото на Bagge! Текстът на Drip Drop е написан от талантливата Sandra Bjurman.

Друга силна карта за Safura е видео клипът към песента Drip Drop и звездният екип, който стои зад изработването му. Режисьор на лентата е Rupert Wainwrite, познат още от култовите филми като ‘Stigmata’, ‘The Fog’ и ‘History’ (филмът, който той прави за Michael Jackson)

Хореограф на видеото е едно от най-уважаваните и реномирани имена в музикалната индустрия, а именно JaQuel Knight, работил върху танците по време на турнетата на Britney Spears и Beyoncé.

БИО

Safura е само на 17 години, но духът й е супер силен и тя е решена да успее. Тя вече е победител – ще представя страната си Азербайджан на Евровизия 2010!

Родена е на 20 септември 1992 в семейство на творци. Баща й е артист, а майка й – пианист и моден дизайнер. Safura наследява твроческата страст и на двамата. Луда е по модата от малка и дори създава сама дизайна на първите си сценични костюми, с помощта на майка си.

Разбира се, най-големият талант на Safura е музиката и нейната истинска голяма страст и любов е пеенето. Започва да пее, когато е едва на 3 годинки. На 6 вече е направила и първото си сценично изпълнение. Тя е единствената млада звездна дама в Азербайджан, която свири на саксофон! Участието й в Евровизия е истинска сбъдната мечта за нея и Safura е решена да покори Европа със своето изпълнение в Осло.

Азербайджан направи своя дебют на Евровизия през 2008 с Elnur & Samir, които достигнаха 8-ма позиция в крайното класиране. През 2009 AySel & Arash завършиха трети с песента Always на финалния концерт в Москва.

Safura ft. Željko Joksimović- Drip Drop (Balkan version video clip)

 
По темата: ,