Сами ли сме? В търсене на извънземни с Discovery Channel

САМИ ЛИ СМЕ?

В сряда, 7 август, Discovery Channel стартира нов тематичен месец, посветен на вечното търсене на извънземен живот

През месец август Discovery Channel приканва зрителите да се включат в търсенето на извънземен живот, прекрачвайки границите на познатото. Всяка сряда от 20.00 ч. любопитните зрители ще имат възможност да се насладят на 3-часова програма, посветена на въпроса „Сами ли сме?”. Специалната програма включва предавания, в които водещи учени преследват форми на живот извън Земята, търсят нови научни теории и открития за наличието на извънземни и проучват възможната човешка реакция при потенциално приземяване на извънземни.

Тематичната програма „Сами ли сме” ще бъде излъчвана всяка сряда на месец август от 20.00 ч. Започваме с двойна порция от предаването „В червеевата дупка с Морган Фрийман”, след което продължаваме с два епизода на поредицата „Как функционира Вселената?” и завършваме с един от специалните документални филми „Извънземни мумии“, „Срещи с извънземните“ и „Запознайте се с извънземните“.

В червеевата дупка с Морган Фрийман – Всяка сряда от 20.00 ч.

Носителят на „Оскар“ и космически ентусиаст Морган Фрийман е водещ на „В червеевата дупка“ – сериал, посветен на най-големите мистерии на съществуването ни – „Сами ли сме?“, „Откъде идваме?“, „Има ли живот на други планети?“. С помощта на експерти от НАСА, учени и изследователи, поредицата ни дава повече информация за черните дупки, колонизирането на други планети и новите научни теории. Морган Фрийман отвежда зрителите на „Дискавъри чанъл“ на уникално пътешествие.

Как функционира Вселената? – Втори сезон – Всяка сряда от 21:00 ч.

Как апокалиптичен планетарен сблъсък и супернова са създали нашия свят? Как орбитите влияят на динамиката на вселената? Могат ли космическите бури да застрашат живота на Земята? Поредицата „Как функционира Вселената?“ ни повежда на пътешествие до луните, планетите и звездите на дълбокия космос. Ще чуем експертни мнения, ще видим невероятни компютърни ефекти, ще научим за последните развития в съвременната астрономия. Вулкани, астероиди, комети, галактически взривове – това са космическите феномени и явления, които формират нашия свят и държат ключа към произхода на живота.

Станете свидетели на пленителните луни, планети, звезди, слънчеви системи и галактики, които създават вселената на „Как работи Вселената“. Поредицата илюстрира точно как Вселената е проектирана и изградена. Ще чуем мненията на съвременните експерти и ще видим компютърно генерираните образи, с които те работят.