Сандвичи с мозък и мус от морски дявол по Travel Channel

Премиери по Travel Channel през октомври 2013 г.

ТАЙНИТЕ НА ЛУКСА
Двойна премиера в четвъртък, 24 октомври, от 20:00 ч.

Джени Пауъл е имала щастието да се наслади на някои образци на най-доброто гостоприемство, което се предлага по света, а сега Travel Channel й предоставя възможността да разберете какво е наистина необходимо, за да се осигури пет-, шест- или дори седем-звездно обслужване. „Тайните на лукса“ разкрива вътрешните тайни на сервизните специалисти — от главния майстор готвач на „Делаер Граф Естейт“ до изтъкнатия иконом на „Уелсли“. Как те успяват да осигурят вниманието към детайлите, което техните клиенти
очакват, как винаги всичко е на висота и най-вече — как правят всичко това с усмивка на лицето? Очевидно всичко се свежда до детайлите, така че независимо дали става дума за проверка на абсолютното съвършенство на инкрустираната с злато декорация в „Емирейтс Палас“ в Абу Даби или за подрязване на зелените площи с ножици за нокти в „Гленигълс“ в Шотландия, Джени научава, че точността се измерва до милиметър. При допълнителните уроци по етикет в „Транс-сибирски Експрес“ в Русия и „Океана Бийч Ризърв“ в Южна Африка Джени открива, че осигуряването на първокласно обслужване на гостите изисква първокласните усилия на невъзпятите герои на луксозния начин на живот.

СТРАННИ ХРАНИ В АМЕРИКА
Премиера във вторник, 29 октомври, от 21:00 ч.

Воденички с бамя, сандвичи с мозък и мус от черен дроб на морски дявол може да означава само едно — че Андрю Зимерн се завръща, надскачайки за пореден път границите на кулинарното лекомислие. Андрю просто продължава да открива все по-странни и необичайни храни, за да изпита своите вкусови рецептори и настоящата обиколка из дебрите на екстремните храни не е по-различна. Наред с други лакомства Андрю опитва кокоши яйца, които са толкова пресни, че дори нямат черупка, и се наслаждава на свежите органи на патица, смесени с ориз, запържен в дробчета. Проучвайки историята на необичайните рецепти, които открива, Андрю установява, че привидно ужасното често може да се окаже просто божествено. Заемете местата си и изберете вашите любими храни от менюто на „Странни храни“, което Андрю Зимерн приготвя за вас.

МАГЬОСНИКЪТ
Двойна премиера в сряда, 16 октомври, от 21:00 ч.

Световният пътешественик — умопомрачителният уличен илюзионист Джей Би Бен използва случайни срещи с
туристи, за да демонстрира невероятните си възможности, като изпълнява широк спектър от трикове с карти и изнася визуални илюзионистки представления пред удивените зрители. Като използва за фон известния плаж „Махо Бийч“ в Сен Мартен, където самолетите изглежда кацат почти на пясъка, Джей Би предлага на туристите да изберат номер от една кошница пълна с талони, номерирани от 1 до 300. Турбуленцията, предизвикана от кацащия самолет, разпилява всички талони във въздуха, а Джей Би се стреми да улови с уста избрания талон. С този и много други на пръв поглед невъзможни трикове Джей Би определено внася магически елемент в една магическа ваканция.

ХРАНА ОТ КАМИОНА
Двойна премиера във вторник, 8 октомври, от 20:00 ч.

Главният готвач Майкъл Ван де Елзен — носител на множество награди и таен почитател на бързото хранене —
се завръща, за да използва своя 25-годишен кулинарен опит като се опитва да създава вкусни, но здравословни
алтернативи на най-обичаните храни за вкъщи. Този път той отправя предизвикателство към международните ястия, приготвяни за вкъщи, като мексиканските такос, китайските пелмени и тайландските рибни крокети, както и маслената френска кухня и крайно необходимия среднощен близкоизточен кебап. Майкъл дегустира и разучава различни видове ястия от цял свят, а след това се опитва да ги използва, приготвяйки го по свой собствен начин. Той е принуден да готви в ограничението пространство в своя камион Бедфорд от 1970 г., снабден с обикновена домакинска кухня, където няма много място за грешки. Готварските експерименти на Майкъл се осъществяват пред публика като обратната информация от вечерящите играе ключова роля при избора на неговото меню. Някои от ястията които той приготвя, са ексцентрични, а други — обикновени, но всички те имат една обща цел: да се направи здравословна международната храна за вкъщи.

ПЪТУВАЩИ ИЗПИТАТЕЛИ
Премиера в сряда, 09 октомври, от 21:00 ч.

Има ли желаещи първи да изпробват новия експериментален парашут за свободно падане? Предполагам, че не. Все пак, с цел безопасност, някой трябва да бъде първият, който ще изпробва най-новото разтърсващо смъртоносно спускане и този някой е един от смелите „Пътуващи изпитатели“. Повозете се на едно от най- бързите влакчета на ужасите в света по време на проверката на неговата безопасност, докато множество нетърпеливи ентусиасти гледат отдолу. Присъединете се към изпитател на водни пързалки, който има само три часа, за да изпробва всички 23 пързалки в най-големия закрит воден парк в света. Седнете в пилотската кабина, докато пилот изпитател оценява хеликоптер за 1,8 милиона евро в едно от най-пренаселените въздушни пространства в света. Със сигурност „Пътуващите изпитатели“ могат да претендират, че те са най-решителните любители на силните усещания?

ЛУКСОЗЕН УИКЕНД
Събота, 19 октомври, от 11:00 ч. до 19:00 ч. и неделя, 20 октомври, от 11:00 ч. до 18:00 ч.

Заемете местата си и се отпуснете — оставете Travel Channel да ви поглези с цял уикенд от луксозни пътувания. Отбелязвайки началото на невероятната нова поредица „Тайните на лукса“ с премиера, включваща излъчването на два епизода, Travel Channel Ви предлага също възможността да се присъедините към Варун Шарма в някои от „Луксозните пътувания отблизо“ и се качва на някои от най-разкошните влакове наоколо в „Луксозни пътешествия с влак в Индия“.