Съпругата на холандски принц във филм на bTV


Лаурентин, принцесата и мистър Фини

Как Петра Бринкхорст става принцеса Лаурентин? Какво е да си съпруга на принц, да отглеждаш три деца, да си писател и да си се посветил на различни каузи?

Журналистът Георги Тошев се срещна в Хага със съпругата на принц Константин, за да разбере повече за живота на една съвременна принцеса. В първото си ексклузивно интервю за bTV Лаурентин разказва любопитни подробности от живота си, споделя преживяванията си като репортер в Си Ен Ен. Филмът „Лаурентин, принцесата и мистър Фини” ще бъде излъчен на 20 ноември, неделя, от 15 ч.

Тошев, операторът Калоян Божилов и режисьорът Ема Константинова гостуват на принцеса Лаурентин в столицата на кралство Холандия, за да се срещнат с нейни сътрудници и да разберат как се ражда героят й мистър Фини. Книгите с неговите истории се преведени на много езици по света.

Лаурентин ще представи лично в София в началото на декември българската версия на творбата си, в която се разказва за приключенията на героя си и проблемите с климата.

„Поводът, по който ми хрумна историята на мистър Фини, беше една вестникарска статия от 2007-а, в която се съобщаваше, че руснаците са забили знамето си на 4000 м дълбочина под ледовете на Северния полюс. Докато четях, светът сякаш спря за момент. За мен този флаг стана символ на едно особено мислене, защото забиването на знаме е знак за завоюването на дадена територия, а за мен северният полюс, както и Антарктика принадлежат на цялото човечество. Съдбата на Северния полюс ще има последици за цялата планета”, казва Лаурентин.

Зрителите на „НепознатиТЕ” ще разберат още как започва денят на принцесата, кои са тайните й страсти, навици, хоби и каузи, зад които застава и как се прави „енергиен мениджмънт”.

„Трите ми деца, както и съпругът ми, са светлината на моя живот. Моите деца са много различни едно от друго. Те са на девет, седем и пет години”, казва Лаурентин.

Само в „НепознатиТЕ” ще бъдат излъчени и уникални кадри от гражданската сватбена церемония на принц Константин и Лаурентин Бринкхорст от май 2001 и от църковната церемония в една от най-старите и представителни църкви в града – катедралата „Св. Якоб”.

Гледай видео запис от филма онлайн