Съседи се борят с Теодора и Тони Стораро за награда „Балканика“

Теодора и Тони Стораро с номинациите за първите Балкански музикални награди

Вече пета поредна година Balkanika MTVзапознава зрителите с най-доброто от съвременната поп, рок и етно музика на Балканите. През 2010 г. медиата ще раздаде и първите в историята БАЛКАНСКИ МУЗИКАЛНИ НАГРАДИ.

Проектът има за цел да обедини елита на балканския музикален шоубизнес и да наложи форума като най-престижното музикално събитие за изява на изпълнители, продуценти и творци от региона. След първия етап на гласуване сред номинираните попаднаха и двамата топизпълнители на  Diapason Records –Теодора и Тони Стораро.

БАЛКАНСКИТЕ МУЗИКАЛНИ НАГРАДИ се раздават в следните категории: Песен на Балканите за 2009, Изпълнител за 2009, Изпълнителка за 2009, Дует/група за 2009, Видеоклип за 2009, Награда за принос към популяризирането и развитието на музиката от Балканите.

Гласуват общо над 400 академици от всички балкански държави, сред които са Тончо Русев (България),  Данчо Караджов (България), Желко Йоксимович (Сърбия), Хари Варешанович (Босна и Херцеговина), Кириякос Пападополус (Гърция), Ардит Джебрея (Албания), Каталин Мурару (Румъния) и много други.

В момента тече гласуването за Песен на Балканите и за Видеоклип за 2009. Десет са песните от България, от които музикални академици ще трябва да изберат само пет до последния ден на март. От изпълнителите на Diapason Records място в десетката намират Тони Стораро с песента „Уникат” и Теодора – с „Адреналин”.

В категорията Видеоклип предложенията са общо 20 от всичките 11 балкански държави. От България място в престижните предварителни номинации място намират само три клипа. Сред тях е видеото на Теодора „Адреналин” с режисьор Ненчо Касъмов.  Другите представители на страната ни също са дами – Алисия и Галя. Сред изпълнителите, които се борят за престижната награда за най-добър видеоклип на Балканите са звезди като Моранди (Румъния), Ана Виси (Гърция, Сека Алексич (Сърбия), Хари Мата Хари (Босна и Херцеговина), Мурат Боз (Турция), Северина (Хърватска) и други.

 
По темата: , ,