Сашка Бадърджиева е новото име на Сашка Васева

Сашка Васева е подала молба в съда да бъде променено името й. Легендарната фолк певица, която се превърна в емблема на чалгата от средата на 90-те, днес се срамува от това, което е била. Тя иска по съдебен път да промени името си и в паспорта й вече да пише, че се казва Александра Бакърджиева.

„Отричам се от името си, от това, което съм. Искам да бъда нов човек, да се опитам да започна отначало. Искам да бъда напълно забравена. Мисля, че имам право на това”, споделя довчерашната г-жа Васева, цитирана от „Уикенд“.

Шокиращото откровение изпълнителката на култовата песен „Левовете в марки” прави в предаването „Папараци” по Би Ти Ви. Интервюто е взето преди дни от журналистката Кристина Патрашкова и ще бъде излъчено тази неделя в шоуто.

„Срамувам се от това, което бях. Вкараха ме в една нетипична за мен роля, развяваха ме като знаме на пошлостта. Днес децата ми се срамуват от мен и от песните, които някога съм пяла. Не ми го казват, но го усещам”, споделя с болка чалга иконата.

Като начало тя е променила името си. Вече се представя като Александра Бакърджиева. Взела е фамилията на съпруга си Христо Бакърджиев, бизнесмена, от когото има две деца. Той от години й повтарял, че трябва да скъса с тази музика, а днес тя разбира колко е бил прав.

„Имам вина, че не се противопоставях на глупостите, които се пишеха за мен. Лепнаха ми етикета на някаква глупава простакеса, която може само да друса кючеци в кръчмите. Аз не съм това. Не желая да съм знаменитост и да се пише каквото и да било за мен. Може би това е и едно от последните интервюта, които давам”, откровена е Александра Бакърджиева.

„Пълна лъжа! Няма да си сменям името – цял живот ще си остана Сашка.“

Така изригна пред „България Днес“ легендата на българската музика Сашка Васева. Култовата изпълнителка яростно отрече появилите се информации, че е внесла молба в съда, за да си промени името на Александра Бакърджиева.

„Някой пак не ме е разбрал и е изопачил думите ми. Истината е, че не харесвам образа, който се е изградил около името ми. „Сашка Васева“ се е превърнала в нарицателно на нещо лошо и негативно и хората го свързват със скандали. Вече не желая да имам такъв образ в обществото. Да, искам промени, но те са главно към това да стана нов човек и да претърпя метаморфоза в духовен аспект. Смяната на името няма да помогне с нищо“, обясни философски легендарната изпълнителка.

Единствената официално промяна на името, която си е правила, е преди 17 години. „След сключването на брак със съпруга ми Христо си промених фамилията на Бакърджиева. От тогава съм Сашка Бакърджиева, но хората си ме познават като Сашка Васева. От тогава не съм правила промени в имената си и не смятам за в бъдеще нещо такова да се случва“, добави Дупнишката Мадона.

Пред вестника тя коментира и името Александра, за което упорито я спрягат през последните дни. „Харесва ми, защото е хубаво и величествено име. Но не е моето име. Чудно ми е как за толкова дни никой не се обади да ме попита дали тази информация е вярна. Как никой не ми звънна на телефона и да каже: „Саше, вярно ли е това? Истина ли е?“. Някой си измисля поредната лъжа и тя скорострелно се разпространява, без да се проверява. Оказва се, че моето мнение няма никакво значение. По този начин ме спрегнаха за кандидат за вицепрезидент, а никога не съм имала подобно намерение. Живеем в свят, в който личното мнение не е важно и всеки си измисля каквото си пожелае“.

Сашка Васева си пожела да бъде напълно забравена от хората и не иска повече да бъде известна. Нейните цели са свързани единствено със семейството й, а публичността често й пречи.

„Не съм щастлива от това, което бях като образ през годините. Вкараха ме в една нетипична за мен роля, развяваха ме като знаме на пошлостта. В този смисъл не харесвам името Сашка Васева, а не, че ще внасям документи в съда за промяна на името. Не са ме разбрали какво искам да кажа и какво ми е посланието към самата мен“, допълни изпълнителката на десетки хитове от зората на попфолка.

„Хората сякаш не осъзнават, че пускат лъжи и коментират живота ми. Това не е шега работа – това е животът на един човек. Затова взех решение да се отдръпна и да съм далеч от светлините на прожекторите. Най-лошото е, че всичко оказва негативно влияние върху децата ми, а точно тях най-много искам да ги предпазя“, завърши Сашка.

Инфо: Вестник 24 часа и вестник България днес

 
По темата: