Сашо Диков договорил трансфер в bTV

Сашо Диков преминава от Нова телевизия в bTV от септември. За преговорите си с конкурентната телевизия водещият съобщи в ефира на собственото си предаване „Дикoff“ в края на март. Уговорка вече е постигната, макар още да не е публично потвърдена от двете страни, съобщи OFFNews.

Новото предаване на Диков ще е отново през уикенда, вероятно в следобедния пояс. Часът и форматът обаче не са фиксирани окончателно. Разглеждат се няколко варианта, като единият е за съвместно предаване с дъщеря му Петя Дикова. В момента тя води светското „Cool…T“, отново по bTV.

Диков отказа да коментира новината. „До края на сезона, т.е. до юли, е договорът на предаването ми в Нова телевизия. След това още не знам какво ще стане“, обяви той в ефир на 29 март, като потвърди, че от bTV са му отправили изключително примамливо предложение. Още тогава в медиите се появи информация, че е поканен да замести Росен Петров в „Нека говорят“.

На въпрос на агенция ПИК дали преминава в Би Ти Ви журналистът загадъчно отговори „ще видим“. А на питане дали води преговори с тази телевизия, Диков каза: „Никакви преговори не водя“. Което естествено не означава, че вече не са се договорили.

Заплатата, която са му предложили шефовете на Би Ти Ви, била двойно по-голяма, твърди вестник „Всеки ден“. Oт екипа на медията споделиха, че действително са виждали Диков в коридорите си.

„Когато имаме какво да кажем, го казваме с официално съобщение“, казаха от PR отдела на bTV пред БЛИЦ.

По инфо на агенция Дартс нюз