Сътвори шедьовър от остатъците в хладилника – Фиеста ТВ

Акценти от програмата на ФИЕСТА ТВ за седмицата от 14 до 20 ноември

Да се завърнеш в бащината къща…

В рамките на телевизионния ефир дебеляновият стих означава след дълго и безутешно цъкане по каналите, най-сетне да стигнете до „Всеки ден ала Жак Пепен” по Фиеста ТВ и да разберете, че сте си у дома. Маестро Жак може деликатно да ви напомни, че чудесата наистина съществуват и понякога не е нужно да ги търсиш надалеч. Достатъчно е  да се разровиш в собствения си хладилник и да си сътвориш истински шедьовър от наличните остатъци.  Е, нужна е и една щипка магия – нея я осигурява маестро Жак – най-изтънченият гастроном в телевизионното пространство, а и оттатък него.

Часовете за изучаване на приложна магия са всеки ден с Жак Пепен от 12.30, 18.30 и 22.30 ч.

Чиракът на магьосника

Висша магия пък се преподава в „Майстори готвачи”. Времето и усилията, които ще вложите в обучението, ще се възнаградят многократно. След като почиракувате малко при големите, ще сте в състояние да приготвите специалитети, достойни за скъп, изискан ресторант.

Тази седмица майстор готвач Рене Родригес ще ви покаже забележителни фокуси с подценявани зеленчуци, каквито са репичките и целината, а Майкъл Боначини ще се занимава с хлъзгавата и коварна материя на желето.

Ще възразите, че асовете от „Майстори готвачи” имат цяла свита помощници, които вършат досадната подготвителна работа. Но все пак и те някога са били чираци. Вие на свой ред може да впрегнете близките да ви помогнат и да изкарате вълшебни мигове заедно. Така де, нищо не пречи да опитате.

„Майстори готвачи” са в седмичната програма от 12.00, 17.00 и 21.00 ч.

Далекоизточни пиеси

Мартин Йен, този Брус Ли на китайската кухня, ще ни заведе на едни от най-интригуващите места по света – китайските квартали на големите световни полиси.  Тези градове в градовете разпалват любопитството на Мартин, който се пъха по кухните, домовете, магазините и ресторантите на сънародниците си, пръснати из различни точки на земното кълбо. После Мартин превръща вдъхновението си в забележителни кулинарни творения.

Опитайте и вие забавната роля на турист в собствения си град и посетете някой китайски магазин.  Дори и да не си купите нищо повече от пакетче соеви кълнове, преживяването ще ви ободри и разнообрази.

„Кварталът на кулинарния дракон” гледайте в делник от 9.00, и 23.00 ч., а през почивните дни от 20.30 ч.