Съвети за спестявания и инвестиции от БНТ 2

Месец на спестовността  в предаването на БНТ2  „Потребителската кошница“

Всяка година, от 1924-та насам, на 31 октомври се отбелязва Световният ден на спестовността. На тази дата в Милано е основан и Световният институт на спестовните банки, в който сега членуват 104 влогонабирателни институции от 89 страни, сред които е и България. От 1951 година и в България октомври се отбелязва като месец на спестовността. По този повод предаването на БНТ2 „Потребителската кошница“ подготвя поредица от предавания с полезни съвети за подходящи инвестиции на фамилните средства и идеи за ефективни спестявания.

Зрителите на обществената телевизия могат да участват в анкета, организирана съвместно със сайта за финансови съвети MoitePari.bg и да споделят своя опит за влагане на спестяванията. Най-активните ще  имат възможност да дадат своите съвети и пред камерата на БНТ. Ще бъдат раздадени и редица стойностни награди: имуществена застраховка „Моето жилище“, здравна застраховка „Обичам живота“, ваучер за игра в „Ескейп стая мултиплекс“.

За участие в анкетата е достатъчно да бъде последван линкът: http://bit.ly/Spestovnost.

Предаването „Потребителската кошница“ се излъчва всяка делнична вечер от 19:25 часа, преди централните новини на БНТ 2 и в събота от 12:30 ч. с повторения по БНТ Свят. Всички съвети и коментари на експерти можете да проследите и на сайта www.bulgariautre.bg .