Създателите на ядрения колайдер гостуват на БНТ

Създателите на експеримента в ЦЕРН  на  гости в „Красива наука” по БНТ1

От 11 до 15 май екипът на предаването „Красива наука” ще проследи едни от най-интересните събития по време на Софийският фестивал на науката, който се провежда в Докторската градина, в гр. София. Официалната церемония и тегленето на реда за явяване на националния финал на конкурса „Лаборатория за слава FameLab 2011” ще бъде на 11 май от 19:00ч. Всичко това и още подбрани моменти ще намерят място в специалното издание на „Красива наука” посветено на фестивала.

С публична лекция, специални гости на събитието, както и в предаването тази събота, от 17:00ч. ще бъдат създателите на експеримента в ЦЕРН – хората, които не спират да търсят Божествената частица, Лин Еванс и Джим Верди.

На 13-ти май, от 18:00ч. когато ще се проведе и националният финал на конкурса „Лаборатория за слава FameLab”, екипът на „Красива наука” ще връчи специалната награда на БНТ на този от десетимата участници, който получи най-много гласове в анкетата на страницата на предаването.

Софийският фестивал на науката е мястото, където границата между култура и наука не съществува.Той ще се проведе в Докторската градина в София. Събитието е част от Културния календар на столицата.

В любимата на мнозина Докторска градина ще бъдат построени специални шатри за провеждане на различните събития в рамките на фестивала, както и научно кафене и книжарница за научно-популярна литература.

Софийски фестивал на науката се организира от Британски съвет и Форум Демокрит, под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката и в партньорство със Столична община.

Автор на телевизионното предаването „Красива наука” е Петя Тетевенска, сценариен екип и редактори са: Мария Чернева, Йоана Левиева-Сойър, Миглена Стойчева, Иван Радев, Николай Ячев. Отговорен оператор Недялко Данов, международни редактори Невена Бонева и Мартин Гицов. Студиен режисьор Мирослав Димитров, видео режисьор Христо Йоргов.

Видео запис от предаването ще откриете тук

 
По темата: ,