Секс, СПИН и гей фестивал – част от темите по bTV тази сутрин

Ернестина Шинова за киното и секса днес в „Денят е прекрасен”

Специален гост във вторник на Ива и Боги беше актрисата Ернестина Шинова. Тя разказа подробности за личния си живот с режисьора Андрей Слабаков и за това как възпитава дъщеря си Йоана. „Сексът без любов е безинтересен и не е модерен” отсече актрисата.

Тя разказа и какво е да работиш с Петър Слабаков в неговия последен филм – „Хиндемит” режисиран от Андрей. „Както си играеше той просто се разплака” коментира Ернестина. „И аз го гледах и тогава си казах – дали някога и другите ще могат така като него да докарат такова внушение и такава дълбочина” сподели още тя.

В първата част на предаването Станимир Панайотов – организатор на „5-тия филмов Гей & Лесбиън фест” в „Червената къща” разказа повече за програмата му. Филми, изложба на картини и инсталации, както и литературни четения и среща с журналисти очакват всички желаещи.

Доктор Тонка Върлева – директор на „Програма превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, както и Станислав Дойнов, изнесоха един „урок по сексуална култура”. Колко са заразените от коварния СПИН в момента и как да се пазим бяха едни от въпросите, които те засегнаха. Тежката статистика гласи, че най-младият ХИВ Серопозитивен е само на 16 години. Станислав Дойнов, който изнася уроци по сексуална и здравна култура за тийнейджъри в училищата, обясни, които са нещата, на които младите хора трябва да бъдат научени. „Всъщност младите са по-наясно със сексуалната култура от много по-възрастни хора” каза д-р Върлева.

Утре специални гости в студиото ще бъдат трима рожденици. Милена, Кирил и Тодор, по-известни като „Тройка на разсъмване”, ще осъмнат в студиото на „Денят е прекрасен”, за да разкажат, какво е да станеш на цели 10 радио години.