Семейни войни пишат историята на Великобритания по Viasat History

Коя е истинската Бяла кралица и кои са нейните съперници ще разберем в едноименната поредица по Viasat History

Завладяваща мини поредица „Истинската Бяла кралица и нейните съперници“ обещава да прикове вниманието на зрителите на Viasat History на 14 юли от 22:00 ч.

Утвърденият историк и автор Филипа Грегори ще ни разкаже изключително интригуващите истории на три жени, които са преживели предателствата и кръвопролитията на династичния конфликт, известен като „Войната на розите“.

Основен фактор според Грегори, за да разберем този несигурен и определящ момент в английската история, е вникването в същността на жените, които са били в центъра на семейните войни, разкъсващи аристокрацията. За любителите на историята и конспирациите Viasat History ще покаже силната битка между роднини, а не между държави, верността, бунтовете, заговорите и предателствата на тези три жени, които са имали решаваща роля при формирането на историята на Англия.

По-рано през месеца, на 6 юли, от 18:00 ч. се излъчи първият епизод от новия сезон на поредицата „Пътници във времето” по Viasat History. Тони Робинсън продължава да разрешава заедно с екипа си експерти мистериите и загадките на нови неизследвани места из Великобритания. В разгара на лятото новият сезон забърква един коктейл от интригуващи мистерии: римско пристанище, загубен замък, кралска ловна хижа, гробище на върха на хълм, село в Шропшър с дупка в средата и др. Поредицата може да бъде гледана всяка неделя от 18:00 ч.

През юлифеновете на мистериите ще могат да гледат документалния филм „Делфи – защо е важен?”. Той ще разкрие историята на мястото на известния оракул – град Делфи. Какво е привличало пътешественици от целия древен свят да се стичат към оракула ще разберем на 28 юли, в 22:00 ч. по Viasat History.