Семейството на Мария Грозева – колкото голямо, толкова и щастливо!

Мария Гроздева: „Не, няма да спирам!”

На 10 май (вторник) Иван и Андрей посрещнаха цялото семейство на спортистката Мария Гроздева, дни след като се завърнаха от 2 световни купи в Австралия и Корея. В студиото бяха Мария Гроздева, съпругът й Валери Григоров, синът на Валери – Христо, Валери-младши и малката Магдалена.

Двамата със съпруга й първо станали двойка, а след това треньор и състезател.

Синът на Валери разказа, че баща му и Мария се запознали 97-98 година, когато били на Синеморец с голяма компания. Христо тогава бил на 8-9 годинки, но между него и Мария веднага се появила някаква химия. „Усещат се, че са от една порода хората…уникално е!” – коментира синът на Валери отношенията с доведената си майка – Мария Гроздева.

Състезателка по спортна стрелба сподели, че не се е опитвала да подкупва Христо, с лакомства например. Гроздева определя като най-силния за нея момент, когато веднъж ходили на обичайните си походи на Витоша и Христо изведнъж я хванал за ръка. „Аз много го обичах, защото 2 години нямахме дете!” – откровена бе спортистката. „Толкова държа на него и толкова го обичам, че наистина не ги деля!” – допълни развълнувано тя.

Мария и Валери признаха, че не са крили взаимоотношенията си от децата. На провокацията, че е агресивна, когато е влюбена, Гроздева отговори така: „По-добре да си кажеш какво чувстваш, отколкото да се скриваш!”. Двамата искрено си признаха: „Караме се и се сдобряваме пред децата!”. Валери-младши издаде: „Когато мама купува глупости се карат!”.

Мария похвали мъжете в семейството си за кулинарните им умения. „Мъжете готвят у нас! Аз ако сготвя, не го ядат!” – допълни спортистката.

На твърдението, че обича да пуши и да си пийва, на което бяхме свидетели при участието й във „ВИП Брадър”, олимпийската шампионка отвърна: „Спортистите да не би да не сме хора?!”. А съпругът й допълни: „Те са по-весели, защото не пият редовно и става купон!”. Валери и Мария заедно спрели цигарите, похвали се спортната двойка.

Семейните им приятели са предимно спортисти. Мария обясни, че редовно я бъркали с Весела Лечева, която е кръстница на децата им.

На въпрос дали се чувстват богати, спортното семейство заяви, че са богати душевно. „Ние живеем като по-богати, отколкото сме! Купуваме си всичко, което ни хареса , дори и със заем!” – обясни Валери. По принцип си държат парите вкъщи, а на Коледа ги обрали. За щастие, 2 дни преди обира били вложили всичките си спестени пари, за да си купят джип.

Мария Гроздева посъветва младите хора да наблягат на учението, а не на спорта, защото от спорта няма да се изхранят.

На въпрос дали догодина ще се състезава на олимпиадата, състезателката по спортна стрелба бе категорична: „Не! Няма да спирам!”. А пожеланието на Валери-младши към родителите му бе: „Да са живи и здрави, пък на олимпиадата к’вот стане!”.

На 16 май ( понеделник) за радост на всички „Шоуто на Иван и Андрей” ще води друг ТВ тандем, а именно дългокраката красавица Яна Грудева и интелектуалният бръснач Стефан А. Щерев от „Последно 10” на „Станция НОВА”. Причината за тази неочаквана рокада е, че по това време двамата продуценти ще бъдат заети с преминаването си по червения килим на филмовия фестивал в Кан. Там ще се случи премиерата на българската лента на режисьора Камен Калев„Островът”, в която Иван и Андрей имат ключова роля.

Шоуто на Иван и Андрей 10.05.2011 (част 2)

Шоуто на Иван и Андрей 10.05.2011 (част 3)

„Шоуто на Иван и Андрей”  – всяка делнична вечер от 22:00 часа по Нова телевизия !

Снимки: Явор Иванов