Сензация! Полският Мистър „Стани богат“ е наполовина българин

Полският Мистър „Стани богат” снима филм за България

Най-популярният тв водещ в Полша е наполовина българин – виж зашеметяващите нововъведения в тамошния „Стани богат”!

Най-популярното лице от телевизионния екран в Полша говори перфектен български и от няколко дни е у нас, за да снима поредица от кратки епизоди на документален филм, посветен на България.

Самият той е продуцент на филма и ще го излъчи в рубриката си в сутрешния блок на полския канал TVN. Герой в една от сериите на документалната лента е българският колега на Хуберт Урбански – водещият на „Стани богат” Ники Кънчев.

Други теми, които ще попаднат в обектива на Урбански са – Студентски град и живота на полските студенти у нас, българската традиционна кухня, София през погледа на един полски българин.

В своето детство Хуберт посещава столицата доста често, спомня си имената на улиците, местоположението на сгради и парковете.

Хуберт Урбански е потомък на известната софийска фамилия Лекарски, основатели на олимпийското движение в България. Майка му Алла Лекарска се запознава с баща му Йежи Урбански, докато той е на ваканция у нас. Година по-късно тя го следва във Варшава, а през 1966-та се ражда Хуберт.

След неуспешен опит да учи хинди във Варшавския университет, Урбански записва актьорско майсторство в театралната академия. Темата на дипломната му работа е за актьорите телевизионни водещи.

Първоначално работи като радиоводещ, а четири години по-късно през 1998-ма е поканен за лице на предаването „Антена” по TVP, по-късно и на шоуто „Пирамида” по POLSAT.

От 1999-та работи в най-голямата частна полска телевизия TVN, където започва с „Милионерите”, полският вариант на „Стани богат”, следват „Приключенията на Робинзон” или „Сървайвър”, както е познат у нас, „Денсинг старс” и други.

Но безспорно запазена марка за актьора си остава „Стани богат”, чието лице е и до днес. След кратко телевизионно прекъсване от 2004-та до 2008-ма, състезанието е отново в ефир с голямата награда от 1 млн. злоти, равняващи се на 250 хил. евро.

Най-новото в телевизионната игра в Полша е смяната на 15-те въпроса с 12 и това, че вместо жокер „обади се на приятел” кандидатите да станат милионери могат да се консултират с експерт по скайп, докато тече предаването. Като времето, в което имат възможност да се съветват за правилния отговор с експерта от съответната област, не е ограничено.

Най-голямата сума, печелена до момента в „Милионерите”, е половин милион злоти. В Полша също се снимат специални благотворителни издания на формата, в които участват известни личности.

Освен като водещ на известни предавания в Полша, Хуберт е познат на полската публика и като книо актьор. Има зад гърба си дълъг списък от роли, снима в реклами и озвучава филми. Хуберт Урбански е на 43 години и е баща на три дъщери – Мариана (20 г.), Кристина (15 г.) и Стефани – на 7 месеца.

След конфликт с водещия, виж как Michała Wiśniewskiego изпя песен на Hubertem Urbańskio: