Сериал “ Знакът на българина“ по ТВ7 – сюжет и герои

Конспирация и любов в Знакът на българина: кърв@вият код“

ЗНАКЪТ НА БЪЛГАРИНА Трейлър онлайн

В центъра на събитията в сериала е именно Знакът на българина –тайнствена реликва, изработена от непозната алхимична сплав, чието преследване се разгръща в класическа битка между силите на доброто и злото в сюжета на едноименния сериал.

Според преданието в този Знак е закодирана древната наука “эзометрия”, чрез която хората ще могат да овладеят древното познание за хармонията между човек и природа и ще преоткрият универсалната формула за разрешаването на човешките противоречия. През столетията Знакът е бил разделен на три части, а знанието за него е потънало сред митове и легенди.

В наши дни се разгаря смъртоносна надпревара за събирането на трите части на Знака -едни са мотивирани от стремежа към нов хармоничен световен ред, други се стремят да използват силата на Знака за собствените си интереси. В надпреварата за Знака се намесват членове на различни тайни общества, които знаят, че той може да бъде събран само на точно определено място в България. Какво е наложило скриването на Знака и кои са силите, заинтересовани от неговото събиране и възкресяване? Кой ще успее да се добере до древната реликва и за какви цели ще използва нейната сила? Отговорите на тези въпроси по вълнуващ начин разказва телевизионната поредица „Знакът на българина“.

В конфликта между могъщите световни сили, тайни и явни, се намесва неочакван фактор – любовта. Високопоставен римски кардинал среща ерудирана дама, професор по религиозна семиотика; агент на ЦРУ се запознава с тайнствена дама с неподозирано влияние и интереси. Къде ще ги отведат тези срещи и ще прекрачат ли границите на канона и условностите? Ще ги издигне ли тяхната любов или ще ги погуби? Предстои да видим в телевизионната поредица „Знакът на българина: Кървавия код“.

В главните роли ще видим съзвездие от  няколко поколения български актьори. Симеон Лютаков се превъплъщава в образа на Франк Дейвис, агент на ЦРУ по религиозен тероризъм, загубил семейството си в атентата на 11-ти септември 2001 г в Ню Йорк. Той попада в България в изпълнение на мисията по събиране на Знака, но съдбата го среща с тайнствена непозната – София (в ролята – Ирмена Чичикова). Нейното минало е обвито в тайнственост, а настоящето я въвлича в задкулисната битка за световно надмощие чрез събирането на Знака.

Момчил Карамитев е изпълнява ролята на Калин Хаджийски – алтернативен историк, посветен в мистериите на езотеричен Орден, пазещ тайната за Знакът на българина. Мариус Донкин е в ролята на Демир Селимов – влиятелен български политик, преследван от бившия тоталитарен режим, владеещ механизмите за запазване на етническия мир. Разглежда Знакът на българина като инструмент за установяването на Нов световен ред при преминаването на човечеството в друг, по-духовен стадий. Неговата политическа активност го среща с Алиса Антонова ( в ролята Станка Калчева) – българска евро депутатка, разбираща политиката като бизнес за лично облагодетелстване.

В първия епизод ще срещнем още Ана Мария Гюзелева в ролята на проф. Джулия Корбета – италиански професор по религиозна семиотика, изследовател на тайните общества с международен авторитет и наследник на най-влиятелния богомилски род, зеселил се през Средновековието на Апенините. Нейна кауза е признаването на равноправната роля на жената от римокатолическата църква. Срещата й с кардинал Доменико Строци (в ролята Стоян Алексиев) ще се окаже съдбовна не само за тях двамата.

В ролите ще видим още Ирена Милянкова, Иван Радоев, Симеон Владов, Николай Урумов, Любомир Кънев, Валентин Балабанов, Мирослав Косев, Линда Русева и други. Със специалното участие на Васил Димитров, Никола Гълъбов, Борис Луканов и Илия Раев.

„Знакът на Българина: Кърв@вият код“: от 10.03.2014, понеделник 23:00 часа, TV7

Сериалът „Знакът на Българина: Кърв@вият код“ е създаден по мотиви от романите „Заплахата Дан Браун“ и трите книги „Знакът на Българина“ на Димитър Недков. Продуцент на поредицата е „Story studio”.

 
По темата: