Сериалът „Беглецът“ се завръща по bTV Action


От четвъртък, 8 декември, 16:00 часа
Беглецът (сериал)
Оригинално заглавие: The Fugitive (САЩ, 2000 г.)
Жанр: Екшън, Драма
Сценарист: Рой Хъгинс
В ролите: Тимъти Дейли, Микелти Уилямсън, Стивън Ланг, Лиа Джонсън, Джанет Гън и др.

Гледай видео анонс онлайн

Д-р Ричърд Кембъл е обвинен за убийството на съпругата му от мистериозен мъж. По време на съдебния процес Кимбъл успява да избяга, възнамерявайки да хване убиеца. По горещата следа е и инспектор Филип Джерард, който възнамерява да хване Кимбъл жив. Но Джерард и убиеца не са единственото нещо, от което Кимбъл трябва да се притеснява. Бащата на покойната му съпруга, е наел ловци на глави, които са готови да нарушат закона, за да го хванат, а в епохата на интернет проследяването и хай-тек наблюдението, вече не е толкова лесно да се скрие.

Сценарият на сериала е написан по действителната история на д-р Самюъл Шепърд (1923 – 1970 г.), станал известен със скандалния съдебен процес, който се води срещу него през 1954 г. за убийството на бременната му съпруга. Той излежава почти десет години от наказанието си в затвор в Охайо, преди присъдата му да бъде обявена за съдебна грешка и отменена. По време на новия процес през 1966 г. Шепърд е напълно оправдан.

Историята получава изключително широк отзвук и е филмирана няколко пъти – сериалите „Беглецът” от 1963-1967 г. и 2000-2001 г., както и игралният филм със същото заглавие от 1993 г., в който главната роля (на д-р Ричард Кимбъл) изпълнява Харисън Форд.

Препоръчителен родителски контрол. Филмът не се препоръчва за лица под 12 години.

 
По темата: