Сериалът Откраднат живот в цифри

„Откраднат живот“ – каква е формулата на най-успешния български медицински сериал

Хитовата продукция не само спечели сърцата на милиони зрители, но и се превърна в платформа за нови звезди на малкия екран
 
Над 8 700 снимачни часа и 12 000 сценарни страници са в основата на хитовия български сериал „Откраднат живот“. Рекорден е и броят заснети епизоди в толкова кратък интервал от време – 242 епизода до този момент.

Силният сюжет представи десетки популярни лица, сред които Йоана Буковска-Давидова, Юлиан Вергов, Ралица Паскалева, Деси Бакърджиева, Алек Алексиев, Дария Симеонова, Мария Каварджикова, Янина Кашева, Марта Вачкова и Наум Шопов, чиято звезда изгря именно в успешната продукция.

Наред с десетките емблематични актьори, отделението на болница „Св. Кирил“ посрещна и над 1000 епизодика, които влязоха в ролята на лекари и пациенти, а сложните медицински казуси надвишават 300. Тези любопитни факти и ключови моменти от снимките и подготовката на актьорите представи специалният репортаж, посветен на любимия сериал, в „Събуди се“.

За петте си сезона, сериалът успя да върне доверието на зрителите в българските филми и спечели признанието на феновете. Именно те отличиха „Откраднат живот“ като Любимия български телевизионен сериал сред продукциите на медията в първите Награди „NOVA подкрепя българските филми“ 2018.

В новите епизоди зрителите ще видят редица интересни моменти, сред които е и участието на д-р Калин Генадиев в „Здравей, България“. В сцената ще се включи и водещият на сутрешния блок на NOVA – Виктор Николаев.

Сценарият от своя страна ще провокира Албена Войнова и доц. Захариев с екстремни преживявания в компанията на рали шампиона Димитър Илиев. „Те ще се озоват наистина в критична точка на тази локация, ще стигнат до крайност в емоциите си“ – коментира сценаристът Иван Спасов.

Дали да преодолее любовта си или да се отдаде изцяло на емоцията – това е дилемата, пред която се изправя Ина Фотева. В ролята влиза Ирина Митева – още едно ново лице, което спечели зрителите на хитовата продукция.

Интересът на почитателите към „Откраднат живот“ продължава да расте – освен в телевизионния ефир, сериалът се радва на сериозна популярност и онлайн, както и в социалните медии. Всеки епизод провокира стотици коментари и споделяния във Facebook. Близо 3 милиона видео гледания регистрира 5-ти сезон в канала на сериала в NOVA PLAY и в лайфстрийма в nova.bg, а от старта си през 2016 до момента – видео гледанията на всички епизоди са близо 22,5 милиона.