Сериалът „Падащи небеса“ с европейска премиера по БНТ


Главната роля изпълнява Ноа Уайли, познат от „Спешно отделение“

Европейската премиера на сериала „Падащи небеса” ще се състои на 21 ноември от 21.00 ч. по БНТ1. Спилбърг и компания представят една зашеметяваща Sci-Fi продукция с динамични сцени, неочаквани обрати в сюжета и изключително добра актьорска игра. В центъра на действието са не толкова самите извънземни, а взаимоотношенията на хората, принудени да живеят под постоянна заплаха и готовността им да воюват, за да си върнат предишния живот.

Главната роля в продукцията се изпълнява от небезизвестния актьор Ноа Уайли, който почти не се е снимал след сериала „Спешно отделение“. Сценарият и героят му, създадени от Стивън Спилбърг, го убеждават да се върне пред камерата и да се заеме с нелеката роля на спасител на света. Фактор е и желанието му да се покаже като герой пред синовете си в реалния живот. Ето какво споделя самият той:

„За пръв път съм сред по-старите в актьорския състав. В този смисъл ми беше много трудно да бъда на едно ниво физически с младоците наоколо. Ролята беше изтощителна и изискваше много усилия, но съм доволен, защото ми даде много свобода. Стилът на Спилбърг си личи отвсякъде – героите се движат много повече от камерата и това не е лесно да се постигне. Вече помня само хубавите моменти от снимките и съм забравил всичките синини и рани, които си причиних при цялото това скачане, тичане, гмуркане, каране на мотоциклети и какво ли още не.“

Според Ноа Уайли сериалът излиза доста извън рамките на нормалните жанрове за телевизията, а това привлича нови зрители. Същевременно историята е запазила и достатъчно топлота и човечност в отношенията между героите, които ще задоволят вкусовете и на по-консервативната аудитория.

„Падащи небеса” стартира в понеделник, а историята ще започне със завладяването на планетата от извънземните. Хората вече са загубили битката, а „скитърите” започват да отвличат деца. Професор Том Мейсън (Ноа Уайли) е боец от съпротивата, който вярва, че човечеството ще отвоюва планетата си от нашествениците.

Гледайте „Падащи небеса” от 21 ноември, всеки понеделник, сряда и четвъртък от  21.00 ч.

 
По темата: ,