Сериен убиец на съпруги вилнее из Zone Reality

Акценти в програмата на Zone Reality през юни 2011 г.

НОВ СЕЗОН: Нерешени загадки (Unsolved Mysteries)
От 1 юни, всеки делничен ден, 22:55

Денис Фарина продължава своето търсене на истината за някои от най-интригуващите случаи на нерешени загадки. Екипът започва с разследването на случай на изчезнал бизнесмен, който тъкмо е щял да продаде недвижимото си имущество.

Първият случай разказва за Джон Крийк, който изчезва в деня преди да продаде недвижим имот. Семейството му вярва, че може да е получил амнезия вследствие на стреса, заболяване известно като пориомания и може би все още е жив и се скита някъде.

Друг случай разследва странното изчезване на всички членове на екипажа на дирижабъл, патрулиращ по крайбрежието на Калифорния по време на Втората световна война, който се разбива в Дейли Сити, Калифорния. Има различни версии за изчезването им, като например, теорията за отвличане от подводница. От екипажа никога не е намерена и следа. Въпросният дирижабъл по-късно е поправен и използван от „Goodyear“. Но докато хората се взират към дирижабъла в небето, не подозират нищо за мистерията, която го обгръща.

Предаването ще представи историите и за убиеца от Ню Орлиънс, който никога не е заловен, за убиеца, който изпратил на семейството на покойния им близък ужасяваща поздравителна картичка, и за необикновеното откритие на идентични близнаци, които не подозирали за съществуването на другия.

Разгледайте доказателствата и вижте дали можете да разгадаете новите случаи в „Нерешени загадки“.

НОВ СЕЗОН: Криминални истории (Crime Stories)
От 4 юни, всяка събота и неделя, 22:50

„Криминални истории” е документална поредица, която хроникира някои от най-интригуващите престъпления в историята. Предаването отвежда зрителите зад кулисите при разследването им заедно с хората, които участват в това, като същевременно разбулва задълбочените, изобретателни техники, използвани при разкриване на случаите.

В този сезон ще проследим 22-годишно преследване на педофил, който убива любопитно 13-годишно момиченце; международно издирване на милионер, убил съпругата си, използвайки доставчик на смъртоносни цветя; руска банда похитители и бруталното, хладнокръвно убийство на петима невинни души; сериен убиец на съпруги, който е заловен 22 години след първия си смъртоносен „развод“; двама студенти, които шокират обществото, като убиват местна проститутка; тийнейджър, убил невинен човек, който се измъква от смъртната присъда и след това успява да се укрива от ръцете на закона в продължение на 40 години; медицинска сестра, която чрез инжекция причинява сърдечен арест на пациентите, за да може да изиграе ролята на герой; и тийнеджърка-убийца, която пребива и дави съперницата си, докато приятелите й стоят безучастно.

НОВИ ЕПИЗОДИ: Неизлечимо болни (The Incurables (Series 2)
Всеки делничен ден, двойни епизоди, 13:00 и 18:00

Въпреки постиженията на съвременната медицина, множество здравословни проблеми смущават дори най-добрите конвенционални лекари. „Неизлечимо болни” проследява смелите пътешествия на пациенти, победили парализа или дори животозастрашаващи заболявания, използвайки алтернативни методи на лечение. Пътят към здравето никога не е бил по-реалистичен и вдъхновяващ…

Този сезон изследва алтернативната медицина с епизод, посветен на Кели Галахър – една жена, оцеляла пет пъти след борба с рака. Напук на всичко тя намира изключителни сили и воля за оцеляване, като използва традиционно и холистично лечение, превръщайки кошмара си в битка, която си заслужава.