Сестра убива сестра си по Crime & Investigation Network

Crime & Investigation Network
Програмни акценти – септември 2013 г.

Нова и ексклузивна поредица
РАЗТЪРСВАЩИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Понеделник, от 16 септември, 22,30 ч.

През този септември “Разтърсващи престъпления” се завръща със своя четвърти сезон, като представя нови случаи, шокирали Великобритания. Историите са представени от гледната точка на хората, засегнати пряко от криминалните деяния, и документират някои от най-известните престъпления в Обединеното кралство през последните десетилетия.

С помощта на художествени възстановки, разпити на ключови свидетели и архивни материали поредицата представя пълна картина на съответния извършител на престъплението, както и на самия криминален акт. Поредицата изследва и значимите промени в британското законодателство вследствие на всяко от разгледаните престъпления. Сред основните случаи, представени в сезона, са тези на Стивън Лорънс, Раул Моат, Гари Нюлав, Йоркширския изкормвач, Кристофър Фостър и Колин Айрланд.

МОЯТА ЗЛА СЕСТРА
Понеделник, от 9 септември, 23,30 ч.

Какво опорочава връзката между сестри до степен убийството да се окаже единствена алтернатива? Какви сили правят тази връзка толкова мощна, че сестрите се съюзяват за съвместен акт на убийство? С помощта на показанията на хора от близкия им кръг поредицата от три части изследва мотивите в основата на убийствата и търси отговор на въпроса какво е подтикнало тези жени до толкова крайни действия.

ПРОФЕСИЯ: КРИМИНАЛИСТ
Сряда, от 11 септември, 21,30 ч.

Поредицата “Професия: Криминалист” получава уникален достъп до екипа криминалисти от световна класа към шотландската полиция и изследва различни техники, използвани за разкриването на известни убийства. Според статистическите данни процентът убийства на глава от населението в Шотландия е най-висок за Западна Европа, но малката територия на страната е предпоставка за учредяването на уникална в световен мащаб служба, обединяваща Националната дирекция на шотландската полиция с отделните полицейски звена в страната. Поредицата представя с подробности различни криминалистки улики, както и интервюта с разследващи местопрестъпленията екипи, анализирайки анатомията на убийството през очите на отлично обучени научни специалисти.

ОТНОВО ПРЕЗ ТОЗИ МЕСЕЦ
СЕДМИЦА НА ПАРАНОРМАЛНОТО
Всяка вечер без събота и неделя, от 2 септември, 00,30 ч.

През целия септември по Crime & Investigation Network ни очакват вечери с предавания за паранормални явления, представящи по-неконвенционални методи на разследване. В понеделник “Паранормални загадки” ни запознава с първото учредено към университет Дружество за разследване на паранормални явления, докато членовете му търсят обяснение за ужасяващи действителни мистерии. “Срещи с паранормалното” ни очаква във вторник и проследява дейността на Паранормалния синдикат, чиито членове посещават някои от най-обитаваните от призраци места в Америка и регистрират доказателства за паранормална дейност. В сряда “Медиуми детективи” проследява реални случаи, при които медиуми помагат на полицията при трудни разследвания – преустановени или стигнали до задънена улица. В четвъртък “Паранормални полицаи” представя работата на група ченгета, които денем действат като полицаи, а нощем прилагат детективските си и криминалистки умения за проучване на паранормална дейност. В петък “Обладан” представя лични паранормални преживявания на различни знаменитости с цел да се стигне до истината и да се сложи край на неизвестността.

 
По темата: