Север Юг – финал на сезон 1 и старт на сезон 2 по bTV

Първият сезон на „Север Юг“ – най-рейтинговия турски сериал у нас, свърши на 2 май. Разбира се, продължение ще има. Без голяма пауза – още в сряда, 7 май, започва вторият сезон.

По изключение във вторник Би Ти Ви няма да излъчи епизод заради официалния празник. На Гергьовден телевизията ще има празнична програма. И на мястото на турския „Север Юг“ ще върви българският филм „Тримата от запаса“.

Все пак до края на годината Би Ти Ви трябва да излъчи абсолютно всички епизоди на „Север Юг“. Те са общо осемдесет, като в оригиналния формат те са от по час и половина. Отскоро с такава продължителност вървят сериите и по Би Ти Ви. Преди това телевизията ги излъчваше по-кратки – по 40 мин.

Във финалния епизод Кузей (Къванч Татлъту) се ожени за Джемре (Йойкю Карайел) – момичето, което обича от години. В нея обаче е влюбен и неговият брат Гюней (Буура Гюлсой). Затова той направи опит да убие Кузей, но полицията го разкрива. И в последния епизод Гюней влиза в затвора.

Бану (Баде Ишчил) – другата главна героиня в сериала, има психично заболяване и решава да сложи край на живота си. На финала тя се самоубива, като скача от мост в река.

Лентата се снима и излъчва две години в Турция – от 2011 до 2013 г., като финалният епизод, показан това лято, надмина и най-смелите очаквания на продуцентите на продукцията.

Гледай видео записи от сериала онлайн

Инфо: Вестник 24 часа