Шансът Борисов да стане президент е 33%?!

Цветан Цветанов: Борисов е сред трите имена, обсъждани за кандидат-президент на ГЕРБ

„Бойко Борисов е сред трите лица, които са обсъждани от ГЕРБ за кандидат на партията за президент“. Това заяви в студиото на Клуб „Гореща точка“ на TV7 министърът на вътрешните работи и председател на предизборния щаб на Герб Цветан Цветанов. Според него е естествено всеки лидер на сериозна политическа формация да бъде обсъждан и разглеждан като потенциален кандидат-президент. Сред останалите две обсъждани имена има и жена, уточни вицепремиерът. Той каза още, че ако се стигне до втори тур, не очаква „сериозна, сърдечна подкрепа“ за кандидата на ГЕРБ от Синята коалиция. Цветанов определи БСП като най-сериозния им опонент на президентските избори.

Той отказа да коментира въпроса дали вече се обсъжда кой може да бъде следващият премиер, ако действително Бойко Борисов се кандидатира за президент.

Цветанов коментира отново, че има двоен стандарт в съдебната система. „Това е красноречиво доказано с определени решения, които будят недоумение в нашите евроатлантически партньори“, подчерта Цветанов.

Вицепремиерът отправи и остри критики към президента Георги Първанов. Той запита защо той не е направил нищо срещу възхода на босовете на мафията и организираната престъпност през всичките 20 години на прехода. Според Цветанов новият президент трябва да бъде личност, която да спомогне за реформирането на съдебната система. „Не да се прикрива зад политическия популизъм, което го наблюдавахме от Гоце през последните 10 години“, заключи вицепремиерът Цветанов.

Цялото интервю може да видите в сайта на телевизията:

http://tv7.bg/bodilnik/news/317332.html

http://tv7.bg/bodilnik/news/317342.html

http://tv7.bg/bodilnik/news/317352.html

http://tv7.bg/bodilnik/news/317402.html

http://tv7.bg/bodilnik/news/317482.html