Шефът на НАП показва неграмотен кравар-милионер по ТВ7

Красимир Стефанов: Тази година 22 души са декларирали над 10 млн. лв.!

В условия на криза, милионерите у нас са се увеличили, каза пред TV7 изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов. В Клуб „Гореща точка“ той съобщи, че до този момент, според проверените от НАП данъчни декларации, 22-ма души са декларирали над 10 млн. лв.

Относно публикациите, че любовцините на богатите помагат в прикриването на данъци, Стефанов съобщи, че МВР и ДАНС отговарят за обкръжението от неофициалните свързани лица около тези, които укриват данъци. От своя страна, тези служби работят в тесен контакт с НАП.

От Агенцията ни предостававиха и ексклузивно видео, което показва кравар-милионер, който не знае да пише и чете. Стефанов коментира, че това е нагледен пример за пропуски в законодателството, както и че се обмислят крути законодателни промени при регистрирането на фирми.

Съвсем скоро ще бъде създадена и работна група между МВР, Министерството на финансите и МВР, която да проучи международния опит и да подобри контролната дейност и възможностите за събиране на данъци.

Методиката за изчисляване на приходите в бюджета  на ДОО е грешна, каза още Красимир Стефанов. Така приходите в бюджета са завишени с 215 млн. лв., които не са реални.

Над 90% от скъпоструващото движимо имущество се води на лизингови компании, разказа още изпълнителният директор на НАП. Все пак, Красимир Стефанов коментира, че след засиления контрол голяма част от него вече е на фирми и лица с доказани доходи. Стефанов подчерта, че трябва да се прекрати и внушението, че богатите са престъпници. Той коментира, че певците и футболистите вече са станали най-дисциплинираните счетоводители.

„Няма основание да бъде опроващано неправомерно взетото майчинство, но това е право на Президента и не мога да го коментирам, каза още Стефанов по повод действията на Георги Първанов и препоръча да не се насърчава „незаконното майчинство“.

До този момент има над 100 сигнала за корумпирани служители на НАП, които се проверяват. 73-ма служители са уволнени за корупция, а има и 3-4 ефективни присъди. „За да се борим с корупцията, трябва да признаем, че я има“, коментира изп. директор на НАП.

Цялото интервю може да видите тук:

http://tv7.bg/bodilnik/news/344792.html

http://tv7.bg/bodilnik/news/344802.html

http://tv7.bg/bodilnik/news/344812.html

http://tv7.bg/bodilnik/news/344822.html