Шефът на Пайнер: Затворих 30 магазина, оставих хората без работа

Босът на Пайнер Митко Димитров е категоричен, че всичко прекалено е вредно. В клипове на изпълнителите на музикалната му компания, където силиконът е в повече и артистите не изглеждат естетически, ще се налага намеса т.е. просто клиповете няма да бъдат пускани по телевизията.

На въпроса как се създава фолкзвезда, той посочва няколко качества, които трябва да имат кандидатите – присъствие, божествен чар, артистичност, добри гласови данни.

„Ако те са налице, предлагаме му договори, видеоклипове, песни“, казва продуцентът, цитиран от БЛИЦ.

Друго важно условие е да го слушат. Това се отнася и за ангажиментите им по време на предизборните кампании. „Изпълнителите ни са политически необвързани – каквото им кажем, това ще правят“, казва Пайнера.

Кризата се е отразила на клиентите на поп фолка и на бизнеса му и се налага да влизат в положението на клиентите им. „Свалихме хонорарите на изпълнители. Но за онзи, който е актуален, има дори завишение“, споделя продуцентът и казва, че заради кризата е затворил 25-30 магазина, което оставило без работа стотици хора.

Най-големият проблем за бизнеса с фолк продукти бил интернет. „Той срина продажбите ни. Кой ще купи песен, ако може да я изтегли безплатно?!“, коментира Митко Димитров.

За себе си казва, че не бил разточителен в харченето, живеел скромно и давал парите си за въдици. Странно за шеф на компания, която прави поп-фолк, но любимата музика на Пайнера, която пълни сърцето му, е тази от младите му години – рокът, признава той.

Инфо: BLife

 
По темата: