Шефки на bTV коментират Ани и Виктор и рейтингите

Шефката на новините на „Би Ти Ви“ Люба Ризова даде интервю за вестник „24 часа“, а Вики Политова, генерален директор на bTV Madia Group – за „Труд“

Люба Ризова: Винаги ще тъгувам за Ани и Виктор

Вики Политова: Напрежението при нас е най-голямо. В момента предизвикателствата пред нюзрума са по-големи от всякога.

„Винаги ще тъгувам за Ани Цолова и Виктор Николаев, които бях приела не само като колеги, но и като близки и сърдечни приятели, с които можеш да си споделиш“. Това казва шефката на новините на Би Ти Ви Люба Ризова в интервю за „24 часа“.

Тя допълва, че от друга страна, ще е „вечно благодарна на Генка Шикерова и Константин Караджов, които трябваше да влязат в жегата без никакво време за подготовка и се справиха изключително достойно“.

Според Ризова конкуренцията (Нова телевизия) е взела наготово една от най-успешните двойки водещи на Би Ти Ви, поставила ги е в огледален час и сега телевизията е в странното положение „Би Ти Ви срещу Би Ти Ви“ по подобие на филма с Дъстин Хофман „Крамър срещу Крамър“.

На въпрос защо са напуснали Ани Цолова и Виктор Николаев, Ризова зявява, че е нормално „да не издържиш и да приемеш друго предложение и по-спокойно място“.

Според Ризова в момента Би Ти Ви се конкурира сама със себе си, с това, което е създала:

„Ани Цолова работи от ден първи на телевизията и извървя дълъг път на развитие, продуцентът Валерия Чанкова (също преместила се в Нова телевизия) е буквално „отгледана“ от стажантската ни програма, от изпълнителния продуцент на сутрешните предавания Ани Тодорова“.

На най-голямата сцена е най-горещо, светлините на рампата светят най-ярко, натискът и претенциите са най-големи. Това е огромен товар върху всеки, който е в ефир, гледан от милиони и трябва да бъде безупречен във всяка дума, поглед, усмивка, гримаса, за да не бъде обвинен в пристрастие, допълва Ризова.

На сходно мнение е Вики Политова пред вестник „Труд“ – „Би Ти Ви е най-голямата сцена, на която всеки иска да се изяви и напрежението при нас е най-голямо. В момента предизвикателствата пред нюзрума са по-големи от всякога. Не забравяйте, че ние стигаме до милиони зрители, за разлика от всички останали медии с много по-малка аудитория. В един момент умората от постоянното напрежение надделява и някои колеги избират по-спокойна среда. Разбира се, че направихме всичко възможно да задържим Ани и Виктор. За съжаление те дойдоха при мен с вече взето решение.“.

Политова съобщава, че през пролетта ще видим новия сезон на „Революция Z“, а Слави Трифонов няма алтернатива.

Директорката е доволна от рейтинговите резултати – „Не само успяваме да задържим разликата между Би Ти Ви и Нова тв, но често дори я увеличаваме. Инвестициите, които нашите конкуренти направиха през последните сезони са рекордни, а делът, който спечелиха, е изключително непропорционален и малък на техния фон.“. Цялото интервю можете да прочетете тук.

Частично е използвано инфо на агенция ПИК