„Шифърът на Леонардо“ и „300“ по bTV – видео

Акценти от филмовата програма на bTV за събота и неделя, 10 и 11 декември 2011 г.

СЪБОТА, 10 декември
23:40 ЧАСА
300
Оригинално заглавие: 300 (САЩ, 2007 г.)
Жанр: Приключенски, Военен, Екшън, Исторически
Режисьор: Зак Снидър
В ролите: Джерард Бътлър, Лена Хеди, Дейвид Уенъм, Доминик Уест, Винсънт Реган, Михаел Фасбендер, Том Уисдъм, Андрю Плевин, Родриго Санторо

Гледай видео анонс онлайн

Филмът е заснет по епическия роман на Франк Милър. Той разказва за битката при Термопилите, в която цар Ксеркс (Родриго Санторо) решава да превземе с многохилядната си армия земята на гърците през 481 година преди Христа. Но срещата на Ксерск с цар Леонидас (Джерард Бътлър) и неговата войска, наброяваща едва 300 души, се оказва решаваща. Според легендата саможертвоготовността на армията на Леонидас дава сили и вдъхновение на целия гръцки народ да се обедини срещу персите.

Филмът на режисьора Зак Снидър е едно спиращо дъха приключение, което показва както визуални ефекти, така и възстановка на някои от най-легендарните битки.

НЕДЕЛЯ, 11 декември
12:30 ЧАСА
Властелинът на пръстените: Двете кули
Оригинално заглавие: Lord of the Rings: The Two Towers (САЩ, 2002 г.)
Жанр: приключенски, фентъзи
Режисьор: Питър Джаксън
В ролите: Илайджа Ууд, Йън МакКелън, Лив Тейлър, Виго Мортенсен, Шон Остин, Кейт Бланшет, Джон Рийс-Дейвис, Бернард Хил, Били Бойд, Доминик Монаган, Орландо Блуум, Кристофър Лий, Миранда Ото и други

Гледай видео анонс онлайн

Във втората част от трилогията на Толкин, Фродо Бегинс и останалите членове на Задругата продължават с търсенето на начин, по който да унищожат Единствения пръстен, но вече поели по различни пътища. Съдбите им ще се решат между двете кули – Ортанк в Исенгард, където злият магьосник Саруман очаква заповеди и замакът на Саурон в Барад дур, намиращ се в тъмните земи на Мордор.

22:30 ЧАСА
Шифърът на Леонардо
Оригинално заглавие: Da Vinci Code (САЩ, 2006 г.)
Жанр: Драма, Мистерия, Трилър
Режисьор: Рон Холард
В ролите: Том Ханкс, Иън МакКелън, Одри Тату, Жан Рено, Пол Бетани

Гледай видео анонс онлайн

Докато е в командировка в Париж, харвардският преподавател по история на символите Робърт Лангдън (Том Ханкс) получава спешно телефонно обаждане късно през нощта: възрастен уредник от Лувъра е бил убит в музея. Близо до тялото полицията е намерила загадъчен шифър. Опитвайки се да разгадае загадката, Лангдън с удивление открива, че тя води до поредица от кодове, скрити в произведенията на Леонардо Да Винчи – видими за всички и все пак изкусно прикрити от художника. Лангдън обединява усилията си с талантливата френска криптоложка Софи Нево (Одри Тоту) и установява, че покойният уредник е бил свързан с Ордена на Сион – действащо тайно общество. В шеметна надпревара из Париж и Лондон, Лангдън и Нево премерват сили с неизвестна влиятелна фигура, която изглежда работи за Опус Деи – тайно католическо общество, действащо с благословията на Ватикана, за която се смята, че отдавна иска да сложи ръка на тайната на Ордена. Ако Лангдън и Нево не успеят да дешифрират сложния пъзел на време, тайната на Ордена – както и уникална историческа истина – ще бъдат изгубени завинаги.

Препоръчителен родителски контрол. Филмът не се препоръчва за лица под 12 години.

 
По темата: ,