ShortsTV HD – нова телевизия нахлува в България!

Chello Central Europe сключи сделка с Shorts International за разпространение на ShortsTV

Chello Central Europe обяви партньорство с Shorts International, водещата в света компания за късометражни филми, която разширява разпространението на ShortsTV в Централна и Източна Европа.

Съгласно договора Chello Central Europe ще дистрибутира HD версията на канал ShortsTV в Полша, Унгария, Румъния, Чехия, Словакия, България и балканските страни. Пан-регионалното съдружие има стратегическа цел да посрещне растящото търсене на съвременни мултимедийни права и ново вълнуващо съдържание в района. То следва навлизането на ShortsTV на румънския пазар през март тази година и е част от непрекъснатото развитие и разрастване на канала.

„Chello Central Europe е ценен партньор с фантастична местна пазарна стратегия“, коментира Картър Пилчър, главен изпълнителен директор на ShortsTV. „Получихме много положителни отзиви след старта чрез „Romtelecom“ в региона и за нас е ясно, че модерните цифрови платформи все повече търсят качествено независимо филмово съдържание, което съответства на новите мултискрийн зрителски предпочитания. Радостни сме, че ще работим съвместно с Chello Central Europe заради огромния опит и познания на компанията в региона.“

Левенте Малнай, главен изпълнителен директор на Chello Central Europe споделя, „Имаме идеалните позиции, за да помогнем на ShortsTV да развие потенциала си в региона на Централна и Източна Европа. Нашият екип е с богат опит в стартирането, локализирането и разпространението на международни развлекателни тв канали чрез водещи платформи на тези пазари. С удоволствие ще си партнираме с ShortsTV.“

ShortsTV HD е първият в света канал в HD формат, посветен изцяло на късометражни филми. Каналът стартира през април 2012 г. и вече е достъпен за над 8 милиона абонати в Холандия, Белгия, Франция, Турция, Румъния и Източна Африка. Програмата с HD резолюция е разделена в жанрови блокове като „Звезди в късометражното кино“, „Най-доброто от фестивалите“ и „Анимация“. Каналът се излъчва 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.