Ще бъде интересно: избрани филми по bTV в събота и неделя

Акценти от програмата на bTV за 27 и 28 март 2010 г., събота и неделя

СЪБОТА, 27 март
00:30 ЧАСА
Кралят на комедията
(King of Comedy)
САЩ, Комедия, 1982
Режисьор: Мартин Скорсезе
В ролите: Робърт Де Ниро, Джери Луис, Диане Абът, Сандра Бернхард, Шели Хак, Мартин Скорсезе

Добре дошли в смущаващия свят на Рупърт Пъпкин, психотичен комедиант, който е твърдо решен да намери начин да се изяви като водещ на късното развлекателно шоу на Джери Лангфорд. След като спасява Джери от Маша, друг луд фен, който отчаяно го обича, Пъпкин се надява да се появи в шоуто на Джери. Но когато е отхвърлен, той скалъпва нов план. Рупърт отвлича Джери и казва, че ще го пусне само срещу появата по телевизията, за която толкова мечтае.

Черната комедия на Мартин Скорсезе е остра сатира на звездите и медиите, която изглежда още по-актуална днес, отколкото преди 20 години. В този си филм основната цел на Мартин Скорсезе е да изрази критиката си към склонността на обществото да издига в култ известните личности. Той се превръща в класика в жанра черна комедия.

НЕДЕЛЯ, 28 март
12:00 ЧАСА
Часът на National Geographic: «Странни дни на планетата Земя – Опасен улов»
(National Geographic: Strange Days on Planet Earth – Dangerous Catch)
Научнопопулярна поредица, САЩ, 2008
Продуцент и режисьор: Дейвид Елиско

Неприятности мътят водата във всеки океан по света. Повече от местата, където традиционно се лови риба, са вече изчерпани. Близо 90% от комерсиалните видове риба, като рибата тон, са може би вече в миналото. Но има и такива морски видове, които едва сега започват своята история.

Този разказ започва в един далечен край на океана с пътуването на един биолог.

20:00 ЧАСА
Път към отмъщение
(Road to Perdition)
САЩ, Криминален, драма, 2002
Режисьор: Сам Мендес
В ролите: Том Ханкс, Пол Нюман, Джуд Лоу, Дженифър Лий, Стенли Тучи, Даниел Крейг, Тайлър Хочлин

Двукратният носител на Оскар Том Ханкс («Форест Гъмп», «Филаделфия») оглавява актьорския състав в драмата „Път към отмъщение”, режисирана от Сам Мендес.

Ханкс е в ролята на Майкъл Съливан, убиец от ирландските гангстери по време на Голямата депресия. Работата на Съливан се преплита с личния му живот и води до смъртта на любимата му съпруга и по-малкия му син. Сега Майкъл и другият му син се впускат в гибелно пътешествие, готови за отмъщение.

Във филма участват още легендарният носител на Оскар – Пол Нюман, номинираният за Оскар Джуд Лоу («Талантливият мистър Рипли»), номинираната за Златен глобус Дженифър Джейсън Лий («Г-жа Паркър и порочният кръг»), както и носителят на наградите Еми и Златни глобус Стенли Тучи.

23:10 ЧАСА
Джеймс Бонд: Живей, а другите да умрат
(Live and Let Die)
Екшън, Великобритания, 1973
Режисьор: Гай Хамилтън
В ролите: Роджър Мур, Япет Кото, Джейн Сиймур, Клифтън Джеймс, Джулиус Харис, Джефри Холдър, Дейвид Хедисон

Когато Бонд разследва убийствата на трима колеги агенти, той самият се оказва под прицел съвсем скоро. Бонд трябва да бяга от порочния убиец, като все повече се приближава до властния Кананга. Известен като „г-н Биг“ Кананга координира в световен мащаб схема за разпространение на тонове хероин, който произвежда. Докато Бонд се опитва да разгадае плана на Кананга, той среща красивата Солитер – гадателка на карти Таро, чиито магически способности са от решаващо значение за престъпния бос. Бонд, разбира се, използва своята магия над нея… Действието прескача през вуду магии, гладни крокодили и суперскоростни яхти.

 
По темата: , ,