Ще го бъде ли Дневникът на Венета по ТВ7?

Уволнили Венета Райкова и предаването е свалено от ефир пише национален всекидневник (виж по-долу). Водещата обаче сама написа в личния си профил във фейсбук, че е в летен отпуск.

“Приятели, от днес до 31 август “Дневникът на Венета” излиза във ваканция! Но няма да липсваме на екрана, през това време ще се повторят някои от най-интересните ни предавания! Благодаря на всички гости в тези 80 предавания, които отвориха сърцата си пред нас! Благодаря и на всички, с които правим предаването – за удоволствието, с което работим, за хъса и емоциите!”, публикува тя в събота във фейсбук. И поясни, че се връща на екран още този месец – на 31 август.

Не по този начин стоят нещата обаче, ако се вярва на вестник „Всеки ден“. А и понякога на човек му е трудно да признае поражението, затова към момента „Дневникът на Венета“ е осеян в мъгла!

Венета Райкова остава на улицата, след като от ТВ7 умуват сериозно дали инвестицията в предаването й е печеливша, само 3 месеца след старта му, пише изданието.

Ежедневната рубрика на блондинката официално падна от програмната схема на канала, въпреки че водеща твърди, че излиза просто във ваканция. Дори личната врачка на Венета, леля Стефка от Бургас, заяви, че 2015 е най-тежката година за Райкова. Несгодите следват една след друга живота на блондинката, която привидно се прави на силна и успешна, въпреки драмите в личен план.
След напускането на Нова телевизия, Венета Райкова изкара един сезон в ТВ7, където правеше предаването „Дневниците на Венета“, напомнящо на „Искрено и лично“ и остарелия му презокеански оригинал с водещ Опра Уинфри. Две седмици след старта обаче, телевизията претърпя официално своя финансов крах. Куп предавания паднаха от официалната схема, а десетки журналисти бяха принудени да напуснат.

Липсата на професионални ангажименти накара Райкова да се бори със зъби и нокти за връщане в ефира. Работоспособността й в случая не помага, тъй като в канала съкращават всички финансови пера, независимо от поети ангажименти, сключени договори и т.н. – просто няма пари, пише „Всеки ден“. Предаването е замразено, а бъдещето му остава неясно. Самата водеща до есента ще трябва да реши дали да търси ново поле за изява в друга телевизия, или да промени продукцията си на седмична. Истината е, че макар Венета да е едно от най-разпознаваемите тв лица, предаването й не се радва на зрителска аудитория. Шоуто събира едва 1% от зрителите пред екрана.