Ще станем като в Гърция – Каролев е сигурен при Коритаров!

В България ще стане като в Гърция

„Следваме примера на Гърция, а не на Естония”, заяви Владимир Каролев в „Свободна зона” по ТВ+

Не много оптимистична прогноза даде икономическият експерт и общински съветник от квотата на НДСВ в СОС Владимир Каролев по въпроса „Ще се напълни ли скоро джобът на българина?” в предаването на Георги Коритаров по ТВ+ „Свободна зона”.

По думите на Каролев правителството не успява да овладее бюджетния дефицит и за първите 6 месеца на 2010 г.  разходите са само с 0,1% по-малко в сравнение с миналата година, а свиването в частния сектор е с 15-20%.

„Следваме примера на Гърция, а не на Естония, която беше в три пъти по-голяма криза с дефицит от 6%”, заключи икономическият експерт.

Пред зрителите на „Свободна зона” той обясни, че в България държавната администрация продължава да не „стяга колана”. Ако тази тенденция се запази, няма да се стигне до ръст на инвестициите, какъвто е бил ефектът в Естония.

Според Каролев това се дължи на факта, че всъщност ГЕРБ е лява партия с десни претенции. За една година управление правителството нямало нито една приватизиция или концесия, защото в ГЕРБ не вярвали, че частният бизнес може да се справи по-добре от държавата.

В разговора с Георги Коритаров Владимир Каролев посочи, че би направил две неща точно по обратния на начина, по който ги прави сегашното правителство. Става дума за данъците и акциза върху алкохола и цигарите. Каролев би увеличил данъците, защото това бил „правилният икономически ход в момента”  и не би пипал акцизите.

В допълниние на думите на Каролев, професорът по история Милен Семков, който бе втори гост във вчерашното издание на „Свободна зона”, посъветва управляващите да се вслушват повече в думите на експертите в различните области, които стигат до едно и също заключение. Критиките към определени сектори на управление не били случайни и ГЕРБ не можело да продължава да ги игнорира.

По време на разговорите на Георги Коритаров с двамата му гости Владимир Каролев и проф. Милен Семков, зрителите на „Свободна зона” звъняха активно с желание да се включат с въпрос или мнение по разискваните теми.

Дискусиите и в днешното издание на предаването от 18:40 часа също са обещаващи. Гости ще бъдат бившият митничар Любомир Терзиев и бившият заместник-директор на служба „Военна информация” О.р. генерал-майор д-р Стоимен Стоименов.

Заедно с Георги Коритаров те ще засегнат темите какво се случва по върховете на Агенция „Митници” и кой ще спечели в битката за Военното разузнаване – президентът или военният министър.