Що е то зубма и къде да тренираш безплатно?

Отслабвайте със зумба, включете се в сутрешните безплатни уроци по зумба на откритата сцена пред НДК

Класове по танго, акробатична и колумбийска салса можете да вземете директно от световните шампиони по салса за 2010 – колумбийците  BNF

В рамките на 7-мия Фанта Денс Фестивал организаторите от „Фиеста Тийм” и Столична Община ви предоставят възможност да се включите в майсторските класове по танго, акробатична и колумбийска на световните шампиони по салса за 2010 – колумбийците  BNF.

The Ballet National Firulete (BNF) е формация, която включва две основни групи и две танцови училища – в Дубай и Колумбия. Основана от Eider Rua Giraldo през 2001 година в Меделин, Колумбия, формацията представя най-доброто от света на тангото, като в първите й сценични спектакли участват и най-добрите танго танцьори в света – Miguel Angel Zotto и Soledad Rivero. През 2006 година Eider решава да открие школа и в Дубай. Като хореографи към школата са привлечени и Edwin Rojo (балет, модерни танци, танго) и Christian Garcia (салса, меренге). Пре миналата година на Световното Първенство по Салса в САЩ танцьорите на BNF заслужено си завоюват титлата „Световни шампиони по салса”

За първи път в историята на Фанта Денс Фестивала ще бъдат проведени и уроци на открито на площада пред НДК в рамките на THE VOICE OPEN DANCE STAGE. Заниманията ще бъдат абсолютно безплатни за всички желаещи да се включат. Програматa на сцената предвижда всяка сутрин в 11:00 часа да се започва с едночасови уроци по новия танцов-фитнес хит ZUMBA. Този нов за България спорт, който набра супер популярност по света, смесва в едно няколко екзотични музикални стила едновременно – салса, меренге, бачата, ча-ча, регетон, зуук /кизомба, калипсо. Създателят на зумба, колумбийският танцьор Алберто Перес, обяснява новата аеробика с една дума: „Фиеста. Това е форма на спортни упражнения, които се правят с настроение и с танци.” Алберто, или Бето, както го наричат приятелите му, сам пише музиката на зумба. Той успява да подготви един компакт диск с миксове за 4-5 часа работа. Интересът във Флорида е все по-голям и Бето споделя, че е продал над 150 000 видеокасети със зумба.

От създаването си през 2001 досега зумбата се е превърнала в най-всеобхватната и най-успешна танцова фитнес програма с повече от 10 милиона последователи, които танцуват всеки ден в повече от 90 000 локации по света в повече от 110 страни.

Тя замества трудните и тежки упражнения във фитнеса с нещо лесно и приятно със същия ефект. Зумба няма сложни движения, които да се заучават и не е нужно да си търсите и партньор за танци, тъй като най-важна е музиката – прекрасен начин да поддържате добра физическа форма, който същевременно зарежда с настроение.

Зумба е разработена така, че да покрива почти всички възможни възрасти. Има специална програма за деца, наречена Zumbatomic, както и за възрастни хора, която се нарича – Zumba Gold, колкото за мъже, толкова и за жени. Тя оформя тялото по един и същ начин независимо от пола. Разработена е така, че едновременно да натоварва долната част на тялото, която включва бедрата и подбедриците, средната част, включваща коремните мускули и тези на гърба, и горната част, а именно – мускулите на раменете и ръцете.