„Сигурно убежище“ и „Влаковият убиец“ – очаквай по „Евроком“

Акценти от съботно-неделната филмова програма на „Евроком“

16 януари (събота) – 21:30 часа
СИГУРНО УБЕЖИЩЕ
Драма, САЩ, 2007
В гл. роли : Мелиса Гилбърт, Брад Джонсън, Лиана Либерато
Режисьор : Бил Коркоран

Екранизация по едноименния роман на Даниел Стийл.

Офелия /Мелиса Гилбърт/ е изгубила двама от най-близките си хора – съпруг и син – в трагична самолетна катастрофа. За да се пребори със скръбта, тя се усамотява с дъщеря си в лятната им къща край морето. 12-годишната Пип е обезпокоена от факта, че майка й постепенно се оттегля от живота. Случайното запознанство на Пип с очарователния художник Мат /Брад Джонсън/ притеснява майка й. Офелия обяснява на Мат, че приятелството с по-възрастен мъж не е подходящо за дъщеря й, и го предупреждава да не я търси повече.

Постепенно Мат успява да се сприятели с Офелия. Самотният художник отдавна не се е виждал със своята дъщеря Ванеса и изпитва чисто бащински чувства към Пип.

Ще намери ли Офелия сили да се върне към живота и да обича отново?

17 януари (неделя) – 21:00 часа
ВЛАКОВИЯТ УБИЕЦ
Екшън-трилър, Унгария/САЩ
В гл. роли : Майкъл Сарацин, Тауи Клайнер, Констанце Енгелбрехт
Режисьор : Шандор Шимо

Филмът е заснет по истински случай. Годината е 1931. Някакъв луд се опитва да предизвика катастрофа, като взриви Ориент Експрес – и за съжаление успява. Влакът е унищожен, жертвите са многобройни. Лудият бомбаджия, човекът, изправил на нокти цяла Европа през 1931 година, е унгарски бизнесмен на име Силвестер Матушка. Какво цели той и защо го прави? Ясно е само едно – по някаква причина Матушка ненавижда влаковете.

С разследването на случая се заема психологът д-р Епщайн. Задачата му е да намери Матушка и да го спре, преди психопатът да удари отново …