Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм в „Непобедимите“ по Диема

Филмови акценти по Диема – 26 май – 1 юни 2014

Диема, 26 май, понеделник, 22.00 часа
Дракон: Историята на Брус Лий
Dragon: Bruce Lee story
САЩ, 1993
Режисьор: Роб Коен
В ролите: Джейсън Лий Скот, Лорън Холи, Робърт Вагнер, Рик Янг
Жанр: Биографичен,Екшън, Драма

Гледай видео анонс онлайн

Биографичен филм за почитаната филмова звезда и идол на бойните изкуства Брус Ли: от детството му в Хонг Конг, където изучава бойни изкуства, до пристигането му в САЩ, където се опитва да пробие като актьор, въпреки преобладаващите расистки предразсъдъци. След завръщането си в родината, постепенно става все по-известен благодарение на поредица кунг-фу филми, но въпреки този успех Брус Ли води непрекъсната битка със семеен “демон”, за който се предполага, че е убил брат му и чието присъствие тормози непрестанно Брус. През 1970 г. той загива при загадъчни обстоятелства.

Диема, от 31 май– събота и неделя, 16.30 часа
Безсмъртен (The Immortal)
Канада, 2000-2001
Режисьор: Рик Дрю
В ролите: Лоренцо Ласас, Стив Браун, Ейприл Телек и др.
Жанр: Трилър, фантастика

През 16 век жената на воина Рафаел Каин е убита от демони. Той полага клетва да отмъсти и да избие всички демони на земята. За да изпълни своята мисия, Рафаел и оръженосецът му Гудуин получават безсмъртие. 400 години по-късно те продължават своята вендета, подпомагани от парапсихолога доктор Сара Бекман.

Диема, 01 юни, неделя, 20.30 часа
Непобедимите
Expendables
САЩ, 2010
Режисьор: Силвестър Сталоун
В ролите: Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Джет Лий, Долф Лундгрен, Ерик Робъртс,
Жанр: Екшън

Гледай видео анонс онлайн

Най-добрите наемници в света начело с Барни (Сталоун) тръгват на мисия, която изглежда рутинна: да се свали диктатора на малка южноамериканска държава, и да се прекратят годините на смърт и унищожение за населението й. Там те се срещат с контакта си Сандра – местен борец за свобода с мрачна тайна. Скоро, обаче те откриват, че нещата не са точно такива каквито изглеждат и са хванати в мрежа от измама и предателство.