Силви Вартан пее кънтри рок и евъргрийни в зала 1 на НДК

Силви Вартан се завръща в родината с нов албум, ново шоу, нова визия и ново звучене. Като всички големи артисти певицата доказа, че и след 1300 песни все още има какво да каже на публиката.

Арменката, родена в София, отново е номер едно във Франция с премиерния си албум в кънтри рок стил „Силви в Нашвил“. Хитове от него тя ще представи на концерта си на 24 април в зала 1 на НДК.

Вартан в момента промотира продукцията във Франция, но организаторите издават, че програмата в София ще бъде по-специална. Тя ще включва и евъргрийни на Силви от 60-те и 70-те години.

Това ще е трето голямо излизане на музикалната икона на българска сцена. Концертите й през 1990-а и 2009-а отдавна се броят за емблематични, а изпълнението й на „Облаче ле бяло“ окончателно затвърди славата на песента като химн на емигрантите.

„Всичко в мен е българско. Емоциите ми са изцяло български. Детството ми, чувствата ми, всичко, което харесвам днес, съм се научила да харесвам в България. Аз съм такава, каквато съм, благодарение на преживяното и наученото в родината“, споделя Силви.

Любовта й към България наистина е водеща в живота й. Тя създаде фондацията „Силви Вартан за България“, с която помага на деца и възрастни в неравностойно положение. И макар че тя не обича да се говори за благотворителната й дейност, добре е да се знае, че БЧК раздава на бедните топъл обяд, благодарение и на нейните дарения.

„Марица е моята река, както Сена е твоята“, пее Силви в отдавна популярната в цял свят и много обичана „Марица“. „Но сега само моят баща си спомня за нея понякога“, тъгува нейната героиня. Днес Силви отново се връща към „Марица“ с дъщеря си Дарина, родена в България. „С теб не се познавахме, но се преоткрихме – и двете родени там, на Балканите“, реди тя стихове за момиченцето си.

Новият диск, 40-и поред, е завой на Силви към кънтри рока. Заради него тя влезе в звукозаписно студио в Нашвил – там, където преди близо 50 години записва третия си албум, с който започва международната й слава. Силви признава, че албумът е плод на желанието да открие ново вдъхновение, след като е обмисляла да се откаже от музиката.

Концертът ще бъде организиран от „БГ саунд стейдж“ и „Кийн актс“, а билети се продават в мрежата на Ивентим на цени от 40 до 100 лева.

Инфо: Агенция Стандарт нюз

 
По темата: