Синът на DJ Teddy Georgo не може да диша чалга

Попфолкът запали война между Teddy Georgo и сина му

20-годишният DJ Diass: Чалга? Никога!

Най-младата звезда в DJ-лигата – 20-годишният DJ Diass, обяви война на легендарния миксатор и негов баща – Teddy Georgo, който освен, че е № 1 на пулта, изкачи и върховете на класациите с хитове в дует с популярни фолкпевици. Тази година Теди отново е номиниран от феноветe за Попфолк диджей на годината 2011, която той спечели и през 2010-а.

„Никога не бих се занимавал с такава музика. Но признавам, че има и добри много изпълнители в този жанр. Моят стил е хаус музиката, затова правя и авторски парчета във всички течения на този жанр. От дете миксирам и в това си приличаме с баща ми. Но съм безкомпромисен в отношението ми към поп-фолка”, категоричен е младият диджей, който преди три месеца издаде своя дебютен албум “Party Вeach”, презентиран пред повече от 1500 меломани във Варна.

  Амбициран да завладее и световните DJ-върхове и денскласации, Пламен Тодоров с псевдоним DJ Diass едва 13-годишен застава на пулта. „Смесваше, както смесвам аз”, учуден е дори Teddy Georgo, който уж на шега го качва на пулта. Цели 6 години учи пиано и солфеж при музикалния педагог от Габрово Даринка Стойчева. Мастер-учител на Пламен по продуцентство е Иван Ковачев, единственият българин, работил в екипа на най-известния диджей на електронната музика в света DJ Tiësto.

Популярнтият у нас и на Балканите миксатор и баща на DJ Diass, собственик на лейбъла DJ Universe  осигурява на младата звезда комфорта да работи и да твори. От 4 години Пламен има собствено студио и е резидент DJ в хитовия бар на грандхотел Варна – “Party Вeach”. Най-добрият ученик на Teddy Georgo е единственият диджей у нас и в Европа, който на 20 години вади свой самостоятелен авторски албум за електронна музика.

Освен свой албум, DJ Diass има още 10 неиздадени парчета. Зад гърба си той има  2-кратна титла „Шампион на България” – откритие на Алфа радио, обявен е за № 1 като млад хаус-диджей, гастролирал е в десетки клубове в София, Варна, Златни пясъци, Албена, Слънчев бряг и в най-актуалния клуб Fashion Hall.

Привлекателният младок успешно разбива и дамските сърца, като страницата му във фейсбук прелива от обожателки. Те не пропускат и личния му сайт www.djdiass.com.

Следващата провокация на DJ Diass е новият му албум, който предстои през 2012 г. с дуети с популярни попзвезди, чиито имена той пази в тайна.