Синът на цар Киро – принц Ангел организира ромски патрули

Синът на цар Киро Ангел влиза в политиката

Ангел Рашков, синът на небезизвестния цар Киро, декларира пред камерата на ТВ+ своите намерения да влезе в политиката. В момента той организира ромско сдружение, чиято идея е да защитава правата на малцинствата в България.

Една от амбициозните цели на ромския престолонаследник е да пресече порочната практика със закупуването на ромски гласове по време на избори. За тази цел в момента в цялата страна са организирани 500 ромски патрула , които следят за порочната практика.

На въпроса колко върви един глас, принц Ангел коментира, че това могат да посочат разследващит е органи или тези, които закупуват такива. „20, 50, 100 лв. Не мога да кажа колко, но ние сме против това” каза Рашков.

Той допълни, че според него един глас не струва толкова с думите – „100 лв като се разделят на 4 години се получават по 20-30 стотинки на ден”. В стратегията на принц Ангел ромските патрули ще подават сигнали на по-висши инстанции.

Виждам се като омбудсман в ромските среди” отговори той на въпроса как се вижда в българската политика. Принцът от Катуница не открива прогрес в българската политика от 30-40 години насам – държавата само обещава, но не прави каквото и да е.

Ромските патрули ще заработят активно на есен, когато ще стане ясно дали гласът на ромите е поскъпнал.  В момента целта на принца от Катуница е да спре напълно практиката със закупените ромски гласове, която определя като  ‘срамота’.

 
По темата: