Скарахме се във Фейсбук и го убих – Crime & Investigation

Програмни акценти на Crime & Investigation – юли 2014 г.

Нова и ексклузивна поредица
УБИХ НАЙ-ДОБРИЯ СИ ПРИЯТЕЛ
2-ри сезон. Всеки вторник, от 29 юли, 23,00 ч.

Поредицата “Убих най-добрия си приятел” доказва колко тънка може да бъде линията между любовта и омразата. В новия сезон ще видим нови истории за това как “най-добри приятели завинаги” извършват неща, толкова шокиращи, че трябва да бъдат видени, за да повярваме – жена, повредила нарочно парашута на най-добрата си приятелка, за да спечели вниманието на любимия мъж, и друга – прекъснала приятелство заради спор относно двадесетдоларова банкнота, а също и мъж, планирал убийството на най-добрия си приятел заради пререкания с него във фейсбук. Тези истории показват как именно най-крепките и ценни приятелства са често водещи до най-трагичните и неочаквани престъпления от страст, което доказва, че човек никога не познава истински дори най-близките си.

Нова и ексклузивна поредица
РАЗТЪРСВАЩИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ: АВСТРАЛИЯ
Всеки петък, от 11 юли, 22,00 ч.

“Разтърсващи престъпления: Австралия” представя шест от най-известните ужасяващи престъпления, извършени в страната, през очите на хората, оказали се в центъра на трагедиите. С помощта на художествени възстановки, разпити на ключови свидетели и архивни материали поредицата представя пълна картина на съответния извършител на престъплението, както и на самия криминален акт. Поредицата изследва и значимите промени в австралийското законодателство вследствие на всяко от разгледаните престъпления.

Продължаваща поредица
ОБЛАДАН
3-ти сезон. Всяка сряда, от 22,00 ч.

В новото продължение на поредицата “Обладан” представяме паранормални преживявания на конкретни знаменитости с цел да завършим историята им. В началото на всеки отделен епизод съответното лице разказва своето разтърсващо преживяване. След това малък екип, воден от нашия медиум, отвежда въпросната знаменитост до мястото, където се е сблъскала с призрака, за да се установи истината за случилото се и кой е отговорен. Наред с плашещите моменти и призрачната атмосфера ще има и мигове на дълбоки емоции, тъй като често става въпрос за лична връзка между духа и съответната
знаменитост.

Продължаваща поредица
СЛЕД ПЪРВИТЕ 48 ЧАСА
Всеки четвъртък, от 23,00 ч.

“След първите 48 часа” е продължение на хитовата поредица “Първите 48 часа” и представя цялостната история на някои от най-въздействащите случаи, показани в нея. С помощта на пространни интервюта с основни действащи лица – следователи, прокурори, адвокати на защитата, роднини на жертвите и дори самите престъпници, “След първите 48 часа” представя цялостните истории на тези разследвания на убийство – от извършването на криминалното деяние до ареста, процеса и след това. Посредством ексклузивните интервюта, а в някои случаи и чрез кадри от самия съдебен процес, поемаме на драматично емоционално пътуване и в крайна сметка научаваме, че всяко убийство оказва дълготрайно въздействие върху всички засегнати.