Скоро по ТВ7: „Робин Худ“, „Леминг“ и още филми

Акценти от филмовата програма на ТВ7 за седмицата 30 май – 5 юни 2011 г.

30 май 2011, понеделник
22:15 „Леминг“
Lemming
Драма, трилър, Франция, 2005
Режисьор: Доминик Мол
В ролите: Лорънт Лукас, Шарлът Гейнсбург, Шарлът Рампинг

Бенедикт и Алън са млада модерна двойка, току-що нанесла се в предградията на Тулуза. Алън работи като инжeнер в голяма компютърна компания и ръководи проект за създаване на летяща уеб-камера. Когато двамата поканват шефа на Алън, Ричард, и неговата съпруга Алис на вечеря, те няма никаква представа колко ще се промени спокойният им живот…

31 май 2011, вторник
20:40 „Робин Худ“
Robin Hood
Сериал, приключенски екшън, Великобритания, 2006
По идея на: Фоз Алан, Доминик Мингела
В ролите: Джонас Армстронг, Гордън Кенеди, Сам Трутън

Робин, граф на Хънтингтън се завръща у дома след свещената война под командването на крал Ричард, за да се възстанови от раните си. Стъпил на родна земя след дълго отсъствие, Робин скоро разбира, че и тук го очаква не по лека битка. Този път той трябва да се изправи срещу местния пристав, под чието управление обикновените хора изнемогват от непосилни данъци, корупция и терор. Заедно с група онеправдани мъже, поставени извън закона, Робин повежда битка за правата на бедните и онеправданите хора на Нотингам…

Една съвременна трактовка на BBC по легендата за Робин Худ.

1 юни 2011, сряда
20:40 „Динозавър“
Dinosaur
Анимация, приключенски, САЩ, 2000
Режисьор: Ерик Лейтън,Ралф Зондаг
В ролите: Дей Би Суиини, Алфри Уударт, Ози Дейвис

Насладете се на удивителното съчетание от филмови технологии и майсторски разказана история, което може да ви предложи единствено „Дисни”!

„Динозавър” разказва една удивителна история за динозаври, които трябва да се изправят пред предизвикателството на живота си. По своя шеметен път, те постепенно ще научат, че с храброст, надежда и вярност могат да преодолеят и най-големите препятствия!

2 юни 2011, четвъртък
22:15 „Остани с мен тази нощ“
Stay with me tonight
Комедия, Бразилия, 2006
Режисьор: Жоао Фалко
В ролите: Владимир Брикта, Алин Мораес, Лаура Кордосо, Джулиана Маргуляс

Музикантът и писател Едуардо е автор на успешния комикс за „Духът с каменното сърце”. Когато той среща красивата Лаура, двамата лудо се влюбват и макар, че тя е сгодена, пред любовта им няма пречки. Двамата се женят, но скоро след това Едуардо внезапно умира. Душата му обаче не преминава отвъд, а остава под покрива на къщата им, където среща друг дух – Духът с каменното сърце!

 
По темата: , , ,