Слави Трифонов кандидат-президент?

Слави Трифонов със сигурност влиза в политиката през септември. Това стана ясно от обявената от самия него кампания за референдум за реформа на избирателната система – много по-радикална от тази, която парламентът отхвърли само преди седмица.

В едно от последните за сезона издания на предаването си Дългия изненадващо обяви кампания за референдум с няколко искания. Трифонов настоява и за задължително, и за мажоритарно, и за електронно гласуване, но също така и за двойно намаляване на броя на депутатите. Слави настоява още за намаляване на партийните субсидии с пъти, както и за пряк избор на магистрати и полицейски шефове от гражданите. В предаването се говореше за организация по места, което довежда до мисълта, че шоуменът отдавна и внимателно е подготвял платформата си. Мълви се, че заедно с екипа си от сценаристи звездата е организирал свои щабове в седем от големите български градове.

Според сигурен източник, концертът на Слави и „Ку-ку бенд“ на стадион „Васил Левски“ през септември ще бъде големият старт на кампанията на Трифонов. Попитан от зрители дали и кога ще влезе в политиката, той не отговори – както се казва „не потвърди, но и не отрече“.

На въпрос от човек, представил се за ром, новият политик обясни своя патриотизъм като защита на всички български граждани, независимо от произхода им. В „Шоуто на Слави“ стана дума също за нуждата от алтернатива на партиите на статуквото и за „изриване на всички днешни политици“, пише ежедневник.

„Повече от ясно е, че Слави влиза в политиката. Това е скок, за който той се готви от години. Явно сега е дошъл моментът. Успехът на концерта му в „Арена Армеец“ и разпродадените за часове 50 000 билета за стадион „Васил Левски“ му даде допълнително самочувствие, че може да бъде новия хитов политик“, коментират от обкръжението на Дългия.

Според запознати, най-вероятно Трифонов ще се пробва на изборите за президент догодина. Все още не е ясно откъде ще дойде финансирането му. Остава въпросът и дали Би Ти Ви ще остави шоуто му в ефир, ако Слави го използва за политическа платформа.

Инфо: Агенция ПИК