Смешно кино по GTV – филмови акценти от 15 до 21 юни 2009 г.

Акценти от филмовата програма на GTV за периода 15 юни – 21 юни 2009 г.

ГОЛЯМАТА ВАКАНЦИЯ
Оригинално заглавие: GRANDES VACANCES
Дата на излъчване: 15-и юни, понеделник, 20:00 часа
Повторение: 15-и юни, понеделник, 00:00 часа
Комедия, Франция, 1967 г.
Режисьор: Жан Жиро
Участват: Луи дьо Фюнес, Жан-Пиер Бертран, Рене Було и др.

Шарл Боске (Луи дьо Фюнес) е авторитарен директор, който е изключително стриктен към своите ученици. Толкова стриктен, че след като собственият му син се проваля на неговия изпит, Шарл решава да си спести по-нататъшните унижения и да изпрати сина си в Англия на обмен. Синът Филип обаче, макар да се е провалил на теста, никак не е глупав. Той планира да изпрати на свое място дебелия си съученик Стефан – и по този начин самия Филип ще може да купонясва нон-стоп със своите приятели точно под носа на баща си.

През това време самият Шарл си има другия ядове – той разчита на другия си, значително по-разглезен син, да прави компания на красивата Шърли Макфарел – дъщеря на негов колега от Англия. Шърли обаче е не просто красива, тя е направо опасна. Където се появи, погледите се обръщат след нея и остават дълго в посоката, в която тя е изчезнала…

ГОЛЕМИЯТ БАНКОВ ОБИР
Оригинално заглавие: FAITES SAUTER LA BANQUE
Дата на излъчване: 17-и юни, сряда, 20:00 часа
Повторение: 17-и юни, сряда, 00:00 часа
Комедия, Франция, 1964 г.
Режисьор: Жан Жиро
Участват: Луи дьо Фюнес, Ивон Клех, Катрин Демонго и др.

Виктор (в ролята френският комик Луи дьо Фюнес) решава да забогатее като инвестира парите си на борсата. Той се обръща за съвет към своя съсед, който е банкер. Съседът му обаче не му помага особено, защото след като Виктор се вслушва в препоръките му, губи всичко!

Сега Виктор е разорен и трябва спешно да си намери нов източник на финанси. Той се спира на варианта да обере някоя банка! А какво по-добро от това да обере тъкмо банката, в която работи неговият съсед? Така и така той е виновен за сегашното му плачевно финансово състояние… а след обира двамата ще са квит!

ЖЕНИХЪТ
Оригинално заглавие: Pouic-Pouic
Дата на излъчване: 18-и юни, четвъртък, 20:00 часа
Повторение: 18-и юни, четвъртък, 00:00 часа
Комедия, Франция, 1963 г.
Режисьор: Жан Жиро
Участват: Луи дьо Фюнес, Мирел Дарк, Жаклин Мила и др.

За да се отърве от нахален 40-годишен сваляч, хитрата Патриша кара млад шофьор (Фюнес) да се представя за нейн съпруг. Целта е постигната – той изиграва ролята си толкова добре, че всички го приемат за новия съпруг на Патриша. 40-годишният сваляч свива знамената и Патриша най-после може да си отдъхне. В този момент обаче започват проблемите за нейния нов „съпруг”, който се оказва в епицентъра на всички семейни проблеми и всеки очаква от него – като глава на семейството – да ги разреши!

ОМАГЬОСАНАТА ПРИНЦЕСА
Оригинално заглавие: Mannequin on the move
Дата на излъчване: 20-и юни, събота, 20:00 часа
Повторение: 21-ви юни, неделя, 11:30 часа
Романтична комедия, САЩ
Режисьор: Стюърт Рафил
Участват: Кристи Суонсън, Уилям Рагсдейл, Тери Кизър и др.


Джейсън работи в универсален магазин и сега е под пълна пара. Той трескаво подготвя манекени за историческа изложба в магазина, но е поразен от красотата на един от женските манекени и диамантената огърлица около врата му.

Истинският шок предстои след като той маха огърлицата – и манекенът изведнъж оживява! Оказва се, че името на момичето е Джеси и че тя идва от малко европейско кралство – отпреди хиляда години! Принцът в това кралство се влюбил в нея, но майка му не приемала връзката му и изпратила прокълнатата огърлица на Джеси. Когато тя я сложила, моментално се превърнала в неодушевен предмет… след което била използвана от кралското семейство като основна туристическа атракция.

Джейсън постепенно се влюбва в Джеси и започва да й показва особеностите на модерния живот… но идилията не продължава дълго. Когато в кралството научават, че огърлицата е била махната, те моментално изпращат хора, които да върнат Джеси обратно – на всяка цена!

КВАРТАЛЪТ ПОЩУРЯ
Оригинално заглавие: Paydirt
Дата на излъчване: 21-ви юни, неделя, 20:00 часа
Повторение: 21-ви юни, неделя, 00:00 часа
Комедия/криминален, САЩ, 1992 г.
Режисьор: Бил Филипс
Участват: Джеф Даниълс, Катрин О’Хара, Хектор Елизондо, Реа Пърлман и др.


Какво може да накара един квартал да полудее? Върлуващ слух, че някъде са заровени 8 и половина милиона долара е достатъчен! Това е една криминална комедия за любов, алчност и състезание кой пръв ще стигне до голямата цел.

Във филма по забавен начин се разгръща темата за отношенията между съседите. Иначе благоразположени един към друг, сега всеки подозира всеки; всеки гледа да прецака всеки – и никой не вярва на никого. Нещо повече – слуховете, които се разпространяват от уста на уста, изкривяват истината до такава степен, че съвсем скоро никой не е сигурен нито къде са скрити парите, нито колко са, нито дали изобщо има нещо заровено…

Хаосът е невероятен, а всички, които участват в търсенето, са убедени, че имат вярната информация. Но дали това наистина е така?

 
По темата: , ,