Снуп Дог подбира култови хип-хоп хитове в нова компилация

PRIORITY RECORDS става на 25 през 2010, с творчески вожд SNOOP DOGG

Кампанията за Сребърната годишнина на легендарния лейбъл започва на 23 февруари с премиерата на компилация, която включва и нов материал от самия Снуп

Snoop Dogg Presents: The West Coast Blueprint

Плюс преиздаване на албуми по препоръка на Бащицата

След премиерата на десетия студиен албум на Snoop Dogg Malice N Wonderland, Priority Records ще отбележат своята 25-а годишнина през 2010 г. с кампания през цялата година, в която ще покажат и почетат най-влиятелните артисти и записи от каталога на легендарния генгста рап лейбъл.

Snoop Dogg, Творчески директор на Priority, ще ръководи издаването на няколко паметни за каталога заглавия. Всичко започва на 23 февруари, когато ще излезе компилацията (на CD и дигитално) Snoop Dogg Presents: The West Coast Blueprint, която включва 16 класически трака плюс нов запис на Снуп на парчето на Ice Cube “Check Yo Self”. На същата дата започва да излиза и поредицата “U.S.D.A.” (“Uncut Snoop Dogg Approved”), която ще представи три заглавия-класики, препоръчани от Снуп: Eazy-Duz-It на Eazy-E,  Strictly Business на EPMD и Ghetto D на Master P, всяко от които с нови уводни бележки, лично от Snoop Dogg.

„Отдавна съм фен на Priority Records, дори преди да подпиша първия си договор” – разказва Снуп. „Priority бяха култов лейбъл за уест коуста. И сега просто ще отворим каталога за феновете, както и за да разпалим искрата в новите артисти. Няма как да отидем в бъдещето, без да погледнем назад и да видим как всички тези велики артисти положиха основите на всичко, което правим днес.”

Snoop Dogg Presents: The West Coast Blueprint включва класически тракове от уест коуст легенди като N.W.A, Yo-Yo, Ice Cube и Mack 10, както и от ключови, но по-малко познати артисти като King Tee и Ras Kass. Компилацията показва разнообразието от звук и стилове, сега известни като гангста рап. „Priority винаги се е свързвал с уест коуста” – обяснява Снуп – „Но сега със силата на EMI зад гърба ни, можем да направим тази музика световна сила.”

Основан в Ел Ей през 1985, лейбълът Priority Records нанася първия си удар с неочаквания кавър на The California Raisins на класиката на Марвин Гей „I Heard It (Through The Grapevine)“, който се продава в над 2 млн копия. След това Priority стават дистрибутор за много независими лейбъли, ключови в историята на хип хопа, като Ruthless Records, No Limit Records и Death Row Records.

Соло дебютът на Ice Cube, албумът AmeriKKKa’s Most Wanted, е издаден от Priority през 1990, а лейбълът остава основен играч в рапа и така до новото хилядолетие. Сега, предвождан от Snoop Dogg на поста Творчески директор, лейбълът е в своя ренесанс, благодарение на безупречната комбинация от корпоративно влияние и уличен усет.

Snoop Dogg Presents: The West Coast Blueprint е резултат от внимателния подбор на Snoop Dogg на ценностите на склад на Priority. Доказателство за старанието на Снуп се вижда в подбора на парчета като „La Raza“ на Kid Frost, което се смята за първото хип-хоп парче, в което текстът е на английски и испански, „Pay Ya Dues“ на Low Profile,  единственият сингъл от за кратко просъществувалата група, в който се вижда таланта на W.C. (по-късно част от Westside Connection) и DJ Aladdin.  Повече инфо за класиките в The West Coast Blueprint ще бъде разкрито в специалните бележки на самия Снуп, които ще бъдат публикувани в книжката на компилацията.

Strictly Business на EPMD (1988) достига #1 в чарта за албуми Billboard’s Top R&B/Hip-Hop Albums chart. Това е един от първите пъти, когато ийст коуст рапъри са приети радушно от уест коуста, а Strictly Business извежда семплите и текстовето до ново ниво. Репутацията на това заглавие продължава да расте и е въобще един от най-успешните хип хоп албуми за всички времена.

Соло дебютът на Eazy-E Eazy-Duz-It (1988) е продуциран от Dr. Dre и DJ Yella и включва също и други съмишленици на Eazy-E от N.W.A – Ice Cube и MC Ren, плюс D.O.C.  толкова ключов, колкото и Straight Outta Compton на N.W.A за уест коуст рапа, този албум е включен в Top 100 Rap Albums of All Time от The Source.

Ghetto D на Master P (1997) стига до #1 в Billboard’s Top 200 Albums and Top R&B/Hip-Hop Albums charts и включва два сингъла, които влизат в Top 10 за рап сингли. Признат за един от най-добрите албуми на Master P, той включва изпълнения и от Fiend, Silkk The Shocker, C-Murder и Mia X и е продал над 10 млн копия по целия свят.

„Ще ви покажа от къде е тръгнал генгста рапът, кои са оригиналите в него и как се стигна до тук” – обещава Снуп. „В The West Coast Blueprint събрах парчета, които са издържали теста на времето и звучат супер силно и днес. Така че компилацията е адски уместна, нали. С новите издания на  Eazy-Duz-It на Eazy-E,  Strictly Business на EPMD и Ghetto D на Master P ще чуете колко много хип хоп сила държи в ръцете си Priority. Сигурен съм, че феновете, които може и да не са чували тези записи от дълго време, сега ще си умрат да ги чуят. А за по-малките, които може и никога да не са ги чували преди, това е важно и образоватлено. Училището може и да е забвано, сещаш ли се?”

Snoop Dogg Presents: The West Coast Blueprint (CD, digital)

1.  Introduction to The West Coast Blueprint

2.  Eazy-E – Eazy-Duz-It

3.  King Tee – Act A Fool

4.  The D.O.C. – No One Can Do It Better

5.  Low Profile – Pay Ya Dues

6.  Kid Frost – La Raza

7.  Interlude

8.  N.W.A – Alwayz Into Somethin’

9.  Yo-Yo featuring Ice Cube – You Can’t Play With My Yo-Yo

10. Ice Cube featuring Das EFX – Check Yo Self   [Album Version]

11. Rappin’ 4-Tay – Playaz Club

12. Interlude

13. Mack 10 – Foe Life

14. Luniz – I Got 5 On It

15. Ras Kass – The Evil That Men Do

16. Westside Connection – Gangstas Make The World Go Round

17. Ant Banks featuring Too $hort, 2Pac & MC Breed – 4 Tha Hustlas

18. Mack 10 featuring Tha Dogg Pound – Nothin’ But The Cavi Hit

19. Snoop Dogg featuring Sylk E. Fine & Suga Free – Trust Me

20. Check Yo Self Interlude

21. Snoop Dogg featuring The Hustle Boyz – Check Yo Self (Snoop Dogg G-Mix) [NEW RECORDING]

Снимка: Animato Music/ Priority Records

Припомни си огромния хит и в България: Luniz – I Got 5 On it:

 
По темата: