София ден и нощ зад кадър

Темата на NOVA за новата вълна български филми и сериали

Евтим Милошев, Димитър Митовски, Димитър Гочев и Асен Блатечки разкриват ексклузивни подробности от работния процес на снимачната площадка на най-актуалните родни филмови продукции

Тази неделя Темата на NOVA ще отведе зрителите на снимачната площадка, за да разкаже за новата вълна български филми и сериали, които в последните месеци покориха родната публика. Репортерът Ивомира Пехливанова и екипът на предаването ще надникнат „зад кадър“, за да покажат откъде започва филмовата магия и как се променя творческата среда у нас, при това на три платформи – телевизия, кино и уеб. И още – кои заглавия дават сериозна заявка да постигнат международен успех, заради неоспоримия факт, че покриват всички критерии за световно кино?

Броени дни след успешния старт на най-новия български сериал – „Ние, нашите и вашите“, тази неделя Темата на NOVA ще разкрие някои от най-любопитните моменти „зад кулисите“. Звездите в първата романтична комедия у нас – Елена Петрова и Кирил Ефремов, ще отговорят на въпроса лесно ли се работи с деца-актьори и ще разкажат как всички се превръщат в семейство и извън екрана. Зрителите ще имат възможност да се пренесат и на снимачната площадка на хитовия сериал „Откраднат живот: Възмездието“, за да видят как актьорите влизат в образ и се забавляват „зад кадър“. За първи път вратите си за телевизионна камера ще отвори и квартирата на героите от риалити сериала „София – Ден и Нощ“, който скоро ще достигне 300 епизода в ефир. Очаквайте подробности и за два нови български сериала, с режисьори Евтим Милошев и Димитър Митовски.

Темата на NOVA ще разкаже и за един от най-зрелищните екшъни в родното кино „Бензин“, който е режисьорски дебют за Асен Блатечки. Актьорът ще разкрие лесно ли е да си казваш сам „дубъл“, как е убедил световноизвестни личности да участват в проекта безплатно, и как се прави кино в България.

Зрителите ще се запознаят и с тенденциите при българските уеб сериали, които са все по-предпочитани от младата аудитория у нас. Очаквайте среща със звездите от „Не така, брат“, които се радват на огромен брой фенове още от момента на излъчването на първия епизод във Vbox7.com.

Как се реализират най-успешните български филми и сериали и какво предстои на малкия и големия екран в следващите месеци? Отговорите очаквайте тази неделя, 19 март, от 19.20 ч. – в Темата на NOVA след централната емисия новини.

Гледай видео запис от предаването онлайн