Soul II Soul на живо в Пловдив и Варна – музиката от 90-те Back to Life!

Звездите на 90-те Soul II Soul забиват във Варна и Пловдив

Bushmills ще доведе за първи път у нас Jazzie B – създателя на култовата британска легенда Soul II Soul. В саундсистем формат (когато диджеи и инженери се събират на едно място, пускат уредбите и създават музика), включващ диджейски сет с изпълнения на живо на две вокалистки, Jazzie B ще залее Варна и Пловдив с цялата енергия и динамичност, с която години наред Soul II Soul зареждат феновете си по целия свят. Достатъчно е споменаването на безспорните хитове ‘Keep On Moving’ и ‘Back To Life’, за да се опише цялата емоция и неспирни танци, които очакват посетителите на двете специални събития.

Още 13-годишен Jazzie B прави своите първи крачки в музикалното поприще. Намира и съмишленик в лицето на своя приятел от училище Daddae, който споделя увлечението му към реге музиката. Три години по-късно обаче и двамата са наясно, че соул музиката е тяхната страст. И така се появява Soul II Soul.

„Спряхме се на името Soul II Soul, не само защото пускахме соул музика, а и защото то напълно изразяваше нашата същност – две сродни души, които, освен, че са истински приятели, са неразривно свързани и в работата си. Още от деца бяхме истински тандем и през всички тези години Daddae е бил част от всичко, което правя.” – споделя Jazzie B напълно в духа на Bushmills Brothers. Двама души споделящи еднакви ценности, вкусове и очаквания към живота.

Разбира се, и успехите не закъсняват. Два пъти носители на Грами, с продадени над 6.8 млн. албуми, Soul II Soul се превръщат в живите легенди на музикалната сцена.

Заради усета му към качествения и непреходен саунд, Jazzie B често е наричан от медиите и критиците „доставящият удоволствия”. И близо 30 години той не престава да се раздава, а напротив – достойно защитава прозвището си. Затова и голяма част от неговата кариера е свързана с клубните му участия.” За мен форматът саундсистем е изключително много благодатен. Още повече защото Soul II Soul стартира като саундсистем проект. Сега е абсолютно същото като преди с изключение на това, че времената са различни и вместо да правим компилации на аудио касети, сега правим записи на CD-та.”- споделя Jazzie B.

Автентичен и неподправен, Jazzie B ще превърне всяка от изявите си у нас в истински празник за родните меломани.

Във Варна събитието ще се проведе на 14 юли от 23 часа в клуб Xtravaganzza, а в Пловдив музикалното предизвикателство ще започне в 20 часа в Амфитеатъра в града.

Хитове на Soul II Soul: