Спорът Маги Халваджиян – bTV се пренася в съда

Маги Халваджиян: „Стоя твърдо зад всяка една от думите си“

„Глобал Вижън“ ще съди bTV за неизпълнение на договора

След като bTV даде шанс широката аудитория да разбере кави пари се въртят в телевизионните медии, какви задължения и отговорности имат лицата и продуцентите, работещи за bTV, това няма да се случи.

По повод отстраняването на Магърдич Халваджиян като жури на „България търси талант“, продуцентска компания „Глобал филмс“ заявява следното:

Очевидно за всеки, който е гледал „България търси талант“ е, че Магърдич Халваджиян изпълнява съвестно и професионално своите задължения, в качеството му на член на журито на предаването. За нас от това следва, че мотивите за отстраняването му са други.

Относно възможността bTV да заведе дело срещу Магърдич Халваджиян неговият коментар е: „Стоя твърдо зад всяка една от думите си! Нямам никакви притеснения да защитя правотата им в съда!“

От своя страна „Глобал вижън“ не възнамерява повече да занимава обществеността с проблемите между компанията и bTV. От тук нататък случаят с прекратяването на договорите за продукциите „Господари на ефира“ и „Пълна лудница“ ще бъде решаван в съда, както Маги Халваджиян, Джуди Халваджиян и Асен Чанков обявиха още на пресконференцията на 11 април 2012-та година.

********

„BTV са в пълното си право да прекратят едностранно договора си с който и да е член на журито на ‘България търси талант’. Както виждате обаче, не смеят да скъсат този с ‘Глобал Вижън’, защото това е най-рейтинговото предаване в ефира“ , коментира Маги Халваджиян решението на медията.

Както е известно, той бе изгонен от журито на шоуто, като от bTV дори обявиха, че ще дадат продуцентската компания под съд. Маги обаче е категоричен, че мотивите за случилото се – „липсата на съгласие за оповестяване на договорите между bTV и „Глобал Вижън“ са просто претекст, за да бъде махнат.

„Дадохме съгласие още с декларацията преди 10 дни. Никога не са ни искали писмено такова, дори, когато казаха, че искат да отворят договорите, ние какво отговорихме? Направете го, но публично. Конкретно настояване да дадем писмен отговор „Да“, никой не ни е искал“, допълва Халваджиян. За финал той изненадващо заяви, че е … доволен от факта, че bTV иска да съди „Глобал Вижън“ за клевета.

„Много се надявам да го направят и това дело да приключи бързо, защото те всъщност разчитат след няколко години хората да са забравили за какво става дума, когато се окаже, че вместо те да ни осъдят, ние печелим делото. Никого не сме клевети, напротив – борим се единствено истината да излезе наяве“, завърши той пред агенция „Блиц“.

Голямата въпросителна на 23 април пък е „Кой ще замени Маги Халваджиян в журито на ‘България търси талант“?! Вероятно ще научим отговора още във вторник вечерта.

Използвана е информация на Avtora.com