Стартира Радио Фокус Стара Загора – 102.6 FM

Програмата на радио „Фокус” стъпи в ефира на Стара Загора – един от най-бързо развиващите се и проспериращи български градове през последните години.

На честота 102.6 MHz мегахерца жителите на града и региона ще научават най-важната и най-значимата информация за събитията както в своя град, така и всичко най-важно в страната, на Балканите и по света.

Стара Загора е 33–та поредна точка на излъчване на програмите на Радио „Фокус” на територията на България.

„Фокус” е най-голямата изцяло българска радиоверига от местни радиостанции, които подготвят и излъчват собствени регионални програми. Радиоверигата разполага с 12 собствени студия, които подготвят самостоятелни информационно-музикални програми за различните райони на страната. От юни 2011 г. Радио „Фокус” започна излъчването на своята програма и в Република Молдова, град Тараклия, където българското население в региона получава за първи път възможност да приема в рамките на 24 часа, всяко денонощие, програма на български език. Радиоверигата „Фокус” е собственост на едноименната Информационна агенция „Фокус”.

В плановете за развитие на радиоверигата е включено изграждането на студио и подготовката на регионална програма за Стара Загора, Казанлък и Хасково. През следващите седмици се очаква стартирането на програмите на Радио „Фокус” в Балчик, Севлиево и Етрополе.