Ставаш за Big Brother Family, но се срамуваш? Екипът ще те намери!

Скаути ще търсят участници за Big Brother Family

Друг метод за намиране на двойки и семейства, интересни за предаването, ще бъде чрез препоръчване от страна техни близки и познати

Различни форми на подбор на участници ще използва тази година посветеният на семейството нов сезон на Big Brother.

Освен стандартните начини за записвания – през сайта www.bigbrother.bg и на място в съответните градове, ще бъде прилаган и т.нар. скаутинг. От началото на следващата седмица най-добрите редактори от екипа на предаването тръгват по градовете, за да търсят подходящи двойки.

Бургас е първото населено място, което ще атакуват специалните агенти, като преди това вече ще са обиколили Сливен, Ямбол, Айтос, Карнобат, Несебър, Ахелой, Приморско и Китен. Всички скаути са минали едномесечен курс на обучение при доказани психолози. Кратки блиц интервюта ще бъдат правени на избрани двойки, като впоследствие същите ще бъдат извиквани на допълнителни интервюта на местата на кастингите.

Скаутингът е модел на подбор на участници, заимстван от италианското издание на Big Brother Family, където продуцентите решават да търсят кандидати, на които липсва достатъчно смелост да вземат решение да се покажат по телевизията.

Екипи се разпращат в различни краища на страната, за да разговарят с евентуални двойки. Идеята е да бъдат обходени места, където има голямо струпване на хора – концерти, търговски центрове, заведения и други.

Няколко дни по ред скаутите събират материали и информация, които след това се коментират и анализират от главните редактори на предаването. Избират се най-интересните и визуално атрактивните двойки, а след това се свързват с подбраните, за да ги интервюират отново в градовете, където са основните кастинги.

Скаутите са приветливи и комуникативни, с приятен външен вид, не са облечени с отличаващи се униформи. Те ще спират и заговарят най-подходящите за участие в шоуто двойки.

Друг метод за намиране на двойки и семейства, интересни за предаването, ще бъде чрез препоръчване от страна техни близки и познати. Всеки може да се включи в кастинг екипа и да даде своето мнение и препоръка за това, какви двойки и семейства иска да гледа по телевизията.

Ако някой мисли, че семейството на негови приятели е идеалният участник за Big Brother Family, може да го препоръча, като изпрати техни координати до екипа на предаването на адрес: casting@bigbrother.bg.

Ще бъдат избирани двойки и семейства с различна етническа и религиозна принадлежност, различен социален статус, възрастова граница и местоживеене. Ще бъдат поканени и семейства, живеещи извън страната.

Виж интересна реклама на Big Brother Family: