Стефан Шантел те докарва до екстаз с балкански ритми утре в НДК


ШАНТЕЛ В СОФИЯ!

За първи път у нас балканска музика от Франкфурт

Кралят на балканския музикален постмодернизъм Стефан Шантел пристига днес (7 юни) в София за откриването на фестивала „Meet The World“. Първият концерт от фестивала е в неделя, 7 юни от 19.30 часа в зала „Универсиада” и е с електронен бийт, брас бенд и цигански мелодии. Той е специална доставка от Франкфурт на немския диджей и любител на балканските музикални подправки Shantel и неговия Bucovina Club Orkestar.

Заедно с Шантел пристигат 9 музиканти от Сърбия, Румъния, Австрия, Германия, Франция… Цялата музикална концепция на Шантел е много отворена, защото според него е без значение откъде е родом някой. В Bucovina Club Orkestar няма паспортен контрол.

Както подобава на провокативното им поведение, музикантите ще бъдат посрещнати и превозвани с голяма 10-местна лимузина Крайслер С 300 с ванилов цвят. Те ще отседнат в хотел Метрополитън за една нощ.

Шантел е и човек на Запада, и човек на Изтока, доколкото тези понятия все още значат нещо в днешния глобализиран свят. И ролята на Шантел в цялата тази глобална мозайка е в това, че той е изключително добър „преводач на култури”, а не просто поредният диджей.

“Цялата тази вълна от балкански поп внася съвсем ново усещане в съвременната музика”, казва Шантел. – “Това много ми допада, защото след като дълго време всичко беше доминирано от Запада, сега е вече време за промяна!”

“Предполагам, че музиката ми се възприема като екзотична навсякъде, където свиря – независимо дали на Запад или на Изток, казва Шентел. Е, може би хората в Югоизточна Европа танцуват малко по-добре, отколкото хората във Великобритания например”, допълва той.

Все едно дали се появява като DJ или като live-музикант и певец, той оставя след себе си една кипяща и омагьосана от магнетичните ритми публика която „атакува“ в танцов екстаз залата и дълго след шоуто се пита – истина ли е това, което е преживяла през тази турбулентна и наситена на емоции нощ.

Санома Блясък България подарява на всички гости на концерта комплект списания с пожелания за приятни мигове.

Билети в деня на концерта на цена 30 и 40 лв. ще се продават в билетния център на НДК и на входа на зала «Универсиада» преди концерта.

 
По темата: